Indelingsproces 2022-2023: wie speelt volgend jaar in welk team? (Deel 1)

Indelingsproces 2022-2023: wie speelt volgend jaar in welk team? (Deel 1)

8 juni 2022 8:00

Randell Schwab

Tijdens de Algemene LedenVergadering (ALV) in november 2021 is een nieuwe organisatiestructuur voor de voetbaltechnische zaken (VTZ) vastgesteld.

De samenstelling van VTZ bestaat uit de volgende personen:
• Sandro Pinna (voorzitter VTZ)
• Edwin ten Dam (voorzitter Seniorencommissie)
• Hein Brijker (voorzitter Jeugdcommissie)
• Bas Pietersen (voorzitter Instroom/Events)
• Bart Hampsink (Technische Commissie)
• Rik Meijer/Huib vd Made (Organisatorische coördinatoren)

Het jaar 2022 moet worden gezien als een overgangsjaar. Daardoor lijken een aantal processen ongestructureerd te verlopen. Toch doen we er alles aan om het het allemaal zo goed mogelijk op een rij te krijgen. Via dit Nieuwsbulletin willen we de ontwikkelingen periodiek communiceren.

In dit eerste Nieuwsbulletin willen we ingaan op een van de belangrijkste processen binnen een voetbalvereniging: de indeling van de teams voor het nieuwe voetbaljaar. Het zal niemand verbazen dat het Indelingenproces 2022-2023 al in volle gang is. We streven ernaar voor de zomervakantie (streefdatum 8 juli 2022) de indelingen te hebben afgerond, met uitzondering van de selectieteams. Voor de selectieteams zal op die datum bekend zijn welke spelers de groep vormen, die in de eerste drie weken van het nieuwe seizoen definitief worden ingedeeld. Voor de meiden/vrouwen geldt deze uitzondering overigens niet.

De centrale rol bij het Indelingsproces wordt gespeeld door de Technische Commissie, die op basis van input van de Guardians en trainers de spelers per team indeelt. (In een volgend Nieuwsbulletin gaan we nader in op de rol van de Guardians.) Daarbij wordt gekeken naar technische kwaliteiten, weerbaarheid en veldpositie. De bewaking van dit proces is in handen van de drie Commissies (Senioren-, Jeugd- en Instroom/Events).

Voordat de indeling van spelers en speelsters kan plaatsvinden wordt eerst op overkoepelend niveau gekeken naar de totale aantallen per leeftijdslijn, zodat het aantal teams en het aantal spelers per team kan worden vastgesteld. Een bewaking op een minimaal aantal spelers per team is daarin uiteraard zeer belangrijk. Op basis van die inschatting vindt ook de aanmelding richting KNVB plaats. Voortdurend worden de meest actuele aanmeldingen en opzeggingen hierin meegenomen, wat vanzelfsprekend voor de nodige complexiteit zorgt.

In het volgende Nieuwsbulletin zullen we de verschillende commissies binnen VTZ nader toelichten en tevens een update geven over de status van het Indelingsproces. En zoals gezegd geven we een toelichting op de rol van de Guardians.

Bron: VTZ
Delen

Lees meer over:
Indelingen Voetbalzaken

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!