ATC-erelid Paul Mentink overleden

ATC-erelid Paul Mentink overleden

12 juli 2022 17:45

Randell Schwab

Heden ontvingen wij het droevige bericht, dat ons ere-lid Paul Mentink gisteren, maandag 11 juli 2022, op 75-jarige leeftijd is overleden.

Kort na de oprichting van ATC in 1965 was Paul één van de eersten, die zich als lid bij de nieuwe vereniging aanmeldde. Daarmee is hij 57 jaar jaar lid van onze vereniging. In die periode is hij altijd actief geweest bij ATC: aanvankelijk als speler van het eerste elftal, maar later ook als bestuurslid, zowel bij junioren als bij senioren. Paul was ook de initiatiefnemer van de Club van Honderd, in de periode dat ATC’65 financiële problemen had. Maar Paul hielp ook mee bij de bouw van twee clubhuizen, waarbij hij lid was van de Bouwcommissie van ons huidige clubhuis. Hij organiseerde rommelmarkten, hij was betrokken bij de wedstrijden die werden georganiseerd tegen Ajax en later FC Twente. Niets was te gek voor Paul: van Prins Carnaval tot materiaalman. Een ATC-er in hart en nieren.

Ook is hij jarenlang actief lid van onze klussenclub. Zelfs vorige week heeft Paul nog enkele klussen voor ATC’65 geklaard. Afgelopen maandag belde hij echter af voor zijn komst op dinsdagochtend, de ochtend dat elke week alle leden van de klussenclub in en rondom het clubhuis actief zijn. Hij voelde zich grieperig. Dinsdagochtend hoorden wij dat Paul ‘s nachts is overleden. Velen zullen hem de laatste jaren nog wel herinneren als de ‘man met de gulle lach’, want hij was altijd positief en opbouwend. En als trouwe supporter van ons eerste, waarbij zelfs vele uitwedstrijden werden bezocht.

In het afgelopen voorjaar is Paul ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag nog met zijn kinderen en kleinkinderen een weekend naar Disneyland in Parijs geweest. En wat was hij trots op zijn bij ATC’65 voetballende kleindochter, die afgelopen voorjaar kampioen werd.

Het is geen wonder dat Paul jaren geleden al tot ‘Lid van Verdienste’ werd benoemd, maar zijn hoogtepunt beleefde hij bij het 50-jarig bestaan van ATC’65 in 2015, toen hij tot ‘Erelid van ATC’65’ werd verheven.

Wij zullen Paul herinneren als één van de fundamentele krachten van ATC’65. Hij was een vrijwilliger in de volle breedte, altijd actief, die alom geliefd was binnen onze club.

Graag wensen wij zijn drie dochters en verdere familie van Paul sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Bestuur ATC’65


Dhr. Mentink (2e van rechts)

image0_1.jpeg
Bron: Roel Kok
Delen

Lees meer over:
Overleden Vrijwiliggers

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!