ATC'65 1 (ZON) - BON BOYS 1 (ZON) - 2 - 1

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 12

2 september 2021 20:00

T.T. van der Velden

Zondag 1 wint eerste bekerwedstrijd.

Afgelopen donderdag speelde zondag 1 de eerste bekerwedstrijd tegen Bon Boys, een mooie graadmeter gezien het feit dat we in dezelfde klasse spelen.

Na een goede voorbereiding met een aantal oefenwedstrijden begon het nu dus om het “Echie”.

Na een stroeve eerste 5 minuten, waarbij we een beetje aan het zoeken waren hoe de tegenstander stond kregen we vat op de wedstrijd en ook meteen de overhand. Dit resulteerde na 10 minuten in een doelpunt van Boudewijn op goed aangeven van Florian, helaas werd deze afgekeurd door buitenspel.

In de 13e minuut was het wel raak, na een fantastische loopactie van Pascal werd hij door een splijtende pass door het centrum bediend door Bas Geessink en bood Pascal een niet te missen kans, 1-0.

De jongens gingen vrolijk door en creëerden met goed veldspel nog enkele kansen, helaas werden deze niet benut.

Tot de 37e minuut had Bon Boys nog geen enkele kans gehad, helaas kregen we wel de deksel op de neus. Door een onachtzaamheid kon Bon Boys dus op gelijke hoogte komen 1-1.

Na rust gingen we gewoon verder met waar we gebleven waren, druk zetten op de tegenstander en veel beweging. In de 46e minuut kon Mervin op aangeven van Florian helaas net niet tot scoren komen. Twee minuten later was het echter wel raak en kon dezelfde Mervin de 2-1 aantekenen.

Vanaf dit moment bleven de kansen maar komen en werd Bon Boys onder druk gezet. Helaas konden we ondanks de vele kansen dit niet verder uitdrukken in de score.

Conclusie; Heel goede wedstrijd met veel druk naar voren, kansen gecreëerd en met lef gespeeld. Aandachtspuntje is zoals hierboven te lezen het scoren, waar we natuurlijk de komende weken hard aan gaan werken.

A.s. zaterdag spelen we de 2e bekerwedstrijd in Hulsen tegen Hulzense Boys, aanvang 17.00 uur.