Sparta Nijkerk O23-1

Divisie 2 D

25 september 2021 16:45

J.M.M. Soeter

Na twee gelijke spelen vandaag de eerste thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk dat vorige week met 4-0 wist te zegevieren tegen HSC'21. In de eerste 20 minuten gaat de wedstrijd gelijk op, waarbij beide ploegen niet of nauwelijks tot kansen weten te komen. In de 20ste minuut wordt een diepe bal van Sparta Nijkerk achterin niet helemaal goed ingeschat, maakt David Arun een overtreding en moet met rood van het veld af. Een zware beslissing omdat het rood van de scheidsrechter niet voor een doorgebroken speler was. Met Bjorn Weerkamp als stand-in weet ATC'65 in het vervolg van de eerste helft Sparta Nijkerk goed in toom te houden en geeft het weinig kansen weg en krijgt het zelf een goede mogelijkheid om de score te openen.

De tweede helft is het doel zo lang mogelijk de 0-0 op het bord te houden en incidenteel voor de eigen kansen te gaan. ATC'65 slaagt hier prima in en Sparta Nijkerk heeft moeite de openingen te vinden, al komt het af en toe wel dreigend voor de goal. ATC'65 heeft pech als het uit een hoekschop de bal tegen de binnenkant van de paal kopt. Na 70 minuten spelen komt Sparta Nijkerk via een snelle tegenaanval toch op 0-1. Niet veel later komt ATC'65 goed weg als Bjorn Weerkamp met zijn voeten een knappe redding verricht. In de laatste 10 minuten probeert ATC'65 nog de gelijkmaker te forceren, krijgt ook twee kansen, maar beide malen weet de keeper van Sparta Nijkerk redding te brengen.