ATC MO15-1 verliest de derby tegen MO15-1

BWO MO15-1

1e klasse 3

25 september 2021 10:15

W. Roosjen

Vandaag staat de derby tegen BWO MO15-1 op het programma. BWO neemt de derby heel serieus en heeft een speelster van de MO17-1 meegenomen ter versterking. Ze willen niet verliezen van ATC. De eerste minuten na het fluitsignaal door scheidsrechter Wout Roosjen zijn voor BWO. Ze komen goed uit de startblokken en zijn meteen een paar keer gevaarlijk bij het doel van keepster Lynn.  ATC komt er af en toe gevaarlijk uit. Tessa krijgt een kans om te schieten maar heeft net teveel tijd nodig waardoor haar schot goed geblokt wordt. Na een kwartier spelen schiet BWO vanaf de zestien de 0-1 binnen. De ATC meiden zitten niet fel genoeg op de bal waardoor de BWO speelster kans krijgt te schieten. Ook de tweede goal drie minuten later komt door te laat reageren op de speelster met de bal door ATC, 0-2. Daarna pakt ATC de draad op en zien de toeschouwers een echte derby.  De teams zijn aan elkaar gewaagd. Sienna gaat op links goed door maar haar schot gaat helaas langs het doel. Na bijna een half uur spelen schiet Romée van afstand, maar de BWO keepster weet de bal te pakken. Even later scoort ATC alsnog. Demi W geeft een mooie pass over de BWO verdediging heen op Tessa. Die loopt goed door en schiet de bal lekker binnen, 1-2. Helaas voor ATC scoort BWO in de laatste minuut voor rust uit de kluts in de zestienmeter, 1-3, tevens ruststand.
Na de rust gaat het gelijk op en is het spannend. ATC zet een aanval op met goed samenspel tussen Demi H en Lynn maar het schot van Demi H belandt helaas in de handen van de BWO keepster.  Een tegenaanval van BWO wordt goed onderbroken door Demi W die een lange bal op Tessa geeft. Tessa combineert mooi met Lynn maar helaas weet de keepster het schot tot een hoekschop te verwerken. Na ruim een kwartier spelen in de tweede heflt gaat Sienna er op rechts goed langs, maar mist ze het overzicht om de bal terug te leggen en ze schiet in het zijnet. BWO is ook in de tweede helft af en toe gevaarlijk maar er wordt uitstekend verdedigd door de laatste linie, Mette, Donna, Demi W en Carmen.  ATC krijgt nog enkele kansen. Sienna gaat er nog weer een keer goed langs maar ook deze keer schiet ze in de handen van de keepster. Uit een hoekschop wordt de bal net over geschoten. Uiteindelijk wordt er toch nog gescoord, door BWO.  In de laatste minuut van de wedstrijd verdwijnt een schot vanaf de zestien meter over keepster Maartje in het doel. Eindstand 1-4. Een iets vertekende uitslag want het verschil tussen beide ploegen was deze zaterdagmorgen minimaal.