ATC MO15-1 wint op koude zaterdagmorgen met 3-0 van VV Hellendoorn MO15-1

v.v. Hellendoorn MO15-1

1e klasse 3

11 december 2021 10:15

E.R. de Boer

Het is koud deze zaterdagmorgen als scheidsrechter Ewout de Boer na controle van alle speelsters fluit voor het begin van de wedstrijd op veld 1. Het eerste kwartier speelt het spel zich vooral af op de eigen helft van VV Hellendoorn. ATC heeft meer balbezit maar de laatste linie van VV Hellendoorn is fysiek sterk. De aanvallers van ATC hebben het hier moeilijk mee. Na ruim een kwartier speelt Demi W de bal naar Tessa. Zij geeft een prima steekpass op Demi H. Die speelt zichzelf vrij en scoort, 1-0 voor ATC. De rest van de eerste helft geeft hetzelfde beeld. ATC gaat op zoek naar de tweede treffer. VV Hellendoorn verdedigt en dat doen ze goed. Het lukt de meiden van Hellendoorn niet om gevaarlijk te worden. Keepster Sienna hoeft geen enkele keer in actie te komen behalve bij terugspeelballen van haar teamgenoten.
Ruststand 1-0. Na rust is het wederom ATC dat het spel bepaalt. Inmiddels is de zon verdwenen en wordt het zelfs wat mistig op het veld.
Na 10 minuten spelen in de tweede helft krijgt ATC een  hoekschop. Demi H brengt de bal in het strafschopgebied. Helaas krijgt Romée haar hoofd er net niet goed tegenaan. Een paar minuten laten zet Demi H opnieuw de bal goed voor uit een hoekschop. Er  hoeft alleen maar iemand tegen aan te lopen, maar dat gebeurt niet. Een afstandsschot van Demi W. gaat even later net naast. Na 15 minuten in de tweede helft is het eindelijk raak. Tessa kapt haar tegenstandster uit en schiet de bal onhoudbaar hoog binnen, 2-0. ATC speelt in de tweede helft redelijk goed samen en dit resulteert in een aantal kansen. Romée wordt weggestuurd en gaat alleen op de keepster af, maar ze speelt de bal, tot grote ergernis van haarzelf, helaas net te ver voor zich uit. In de 60e minuut van de wedstrijd krijgt ATC een vrije bal na een overtreding op Tessa. Demi W gaat achter de bal staan en schiet. Haar schot belandt op de paal, balen. Een minuut later schiet Demi H de bal over de verdediging van Hellendoorn. Tessa loopt goed door op de keepster, wipt de bal er langs en scoort haar tweede doelpunt van de wedstrijd, 3-0. VV Hellendoorn probeert met lange ballen in de buurt van het doel van keepster Sienna te komen. Maar de verdediging van ATC staat goed, is sterk en Sienna hoeft geen enkel moment in actie te komen. In de laatste tien minuten van de wedstrijd krijgt ATC nog een aantal kansen om de score verder uit te breiden, maar er wordt niet meer gescoord. Eindstand 3-0. Op basis van het overwicht een verdiende overwinning voor de ATC meiden die flink hoger had kunnen uitvallen.