7141DE
GROENLO
tel. 0544-461940

De dag van de gemiste momenten. Niet alleen van de spelers op het veld, maar ook arbitraal. Met daarin een ultra-defensief Grol, dat leunde op haar achterhoede en in de slotfase langszij kwam.

Aan de eerste helft begon ZO1 matig tegen het fysieke Grol. De tegenstander klapte er bovenop, waar wij dat niet deden. Na 15 minuten wist ZO1 zich redelijk te herpakken, echter was het Grol dat de score opende. Met de rug naar ons doel zette de spits onze achterhoede (met een gedekt schot) op het verkeerde been (1-0). Niet heel lang kon Grol daarvan genieten, aangezien Koen goed vrij werd gespeeld na een individuele actie van Pascal (1-1). Daarna was het vooral Grol dat loerde en ZO1 die het initiatief had. Vlak voor rust kreeg ZO1 daaruit een grote kans via Gilian. Met een 1 op 1 situatie met de doelman, kwam laatstgenoemde als winnaar uit de strijd. Een cruciaal moment vlak voor rust.

Na rust is het Grol dat de ruimtes klein hield. Het was in de kleine ruimtes lastig om een opening te vinden en dat resulteerde in een rommelige wedstrijd aan de bal. Toch wist ZO1 te scoren in de beginfase uit een goede steekbal van Kevin op Max. Om onverklaarbare redenen werd deze goal echter afgevlagd. Grol grossierde hun spel met lange ballen, waaruit ook enkele dreiging kwam. Daaruit volgde een aantal hoekschoppen waaruit Grol de 2-1 wist binnen te koppen door half ingrijpen van de achterhoede. Een veerkrachtig ZO1 liet zien dat het vele balbezit ook kan leiden tot een goede goal van Kevin (2-2). ZO1 had de wedstrijd in handen, helemaal toen de doelman Boudewijn torpedeerde buiten de 16 meter en een rode kaart in de maak was. De scheidsrechter vond echter dat de bal werd gespeeld. Direct na dit moment brak Grol uit en wisten ze op het randje van buitenspel de verlossende 3-2 te maken.

Een slotoffensief met daarin een bal op de paal van Boudewijn zorgde dat ZO1 bijna kreeg waar het recht op had. De werkelijkheid is dat ZO1 met lege handen staat.

Een zure nederlaag waarin niet iedereen bij de les was. Volgende week wacht ons het fysieke en ervaren SDC'12 dat de 'winning mood' te pakken heeft.