Twickelerblokweg 9
7621BG
BORNE
tel. 074-2663632

Zonder Pascal (blessure), Mervin (vakantie) en Bas Geessink (werk buitenland), verspeelde ZO1 drie kostbare punten voor de aansluiting met de subtop. Ondanks een goede start aan de wedstrijd was het NEO dat langszij kwam, doordat zij bij de doelpunten hun persoonlijke duel wonnen.

Onder perfecte omstandigheden en in het uitshirt van NEO, trapten wij in 'het oranje' af tegen de nr. 3 van de competitie. Een voortvarend begin en legio aan mogelijkheden om de score tot 3-0 op te voeren. Is het niet dat NEO uit mis tasten van Niels de 1-0 op het scorebord zet. Ondanks de achterstand een geconcentreerd ZO1 dat NEO op bijna elk gebied de baas was dankzij goede verdedigende samenwerking. Nee, in deze fase had de thuisploeg geen antwoord en was ZO1 de bovenliggende partij in positiespel met als uitblinker Koen Beuting. Een oude wet in het voetbal kennen we echter ook; als je ze zelf niet maakt... Zwak uitverdedigen leidde de 2-0 in. In een situatie waarin de bal onnodig over de zijlijn werd geschoten, leverde NEO eerst een ingooi en vervolgens een hoekschop op. Uit die hoekschop ontstond een mooi doelpunt uit een volley na weifelend duelleren van ons. In contrast met het veldoverwicht, maar wel de realiteit. Dat de omschakeling van NEO een wapen was, bleek vlak voor rust. Balverlies van Shaien, zette de spits 1 op 1, waarbij Niels uitstekend redde en de schade beperkt bleef.

Na rust een ander spelbeeld. ZO1 begon slordig en nam met de middenlinie te weinig initiatief, waardoor NEO iets meer in de wedstrijd kwam vanuit veroveringen en de tegenstoot. Veel duels, weinig controle en laag tempo in het positiespel. Uit het niets strooide NEO in de laatste minuut nog iets meer zout in de wonden, door vanuit een lange voorzet de 3-0 te scoren.

ZO1 was na een goede eerste helft, onmachtig in de tweede helft om kansen te creëren. Door eigen toedoen, kwamen ze verdedigend een aantal keren in de problemen. Aanvallend was het in de tweede helft echter heel mager. Volgende week komt er wederom een titelkandidaat op bezoek: SV Schalkhaar. Op voorhand een interessant duel tegen een vergelijkbare tegenstander als vandaag.