Gestolen overwinning tegen Sparta Nijkerk

Nachtegaalsteeg 1
3862WJ
NIJKERK GLD
tel. 033-2452937

Na drie weken zonder competitievoetbal wacht vandaag de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk, waartegen thuis nipt met 0-1 verloren werd, in een wedstrijd die grotendeels met tien man moest worden gespeeld.

Al redelijk snel wordt duidelijk dat Sparta Nijkerk vandaag een prima ploeg op het veld heeft staan en het is maar goed dat ATC'65 verdedigend staat als een huis en zich het vuur uit de sloffen loopt. Toch weet Sparta Nijkerk in de eerste helft een paar goede kansen te creëren waarbij het of zelf slordig is in de afwerking of David Arun zich weet te onderscheiden. ATC'65 moet zich richten op de tegenaanval en zet vlak voor rust de wedstrijd op zijn kop. Een diepe bal van Thijmen Gigengack op Boudewijn Barendse komt na een actie van Boudewijn Barendse in de voeten van Ebi Willemsen die met links verwoestend uithaalt voor de 0-1.

Na rust kan ATC'65 de klok er op gelijk zetten dat Sparta Nijkerk de druk nog verder zal opvoeren. Tot halverwege de tweede helft komt ATC'65 een paar keer erg goed weg als Sparta Nijkerk opnieuw vergeet te scoren. Neemt niet weg dat ook ATC'65 een goede kans kreeg op een tweede treffer. Na ruim zeventig minuten spelen valt toch de 1-1 uit een hoekschop die goed wordt binnen gekopt. Gezien het spelbeeld volkomen terecht. Na de gelijkmaker gaat Sparta Nijkerk op zoek naar de winnende. In die fase kan het beide kanten op. Doordat Sparta Nijkerk geforceerd op zoek gaat naar de voorsprong ontstaat er meer ruimte voor de counter. Twaalf minuten voor tijd belandt een diagonale bal van Stef Herr in de zestien voor de voeten van Nick Kokenberg die in de kluts de bal binnen weet te frommelen voor de 1-2. In de laatste minuten weet ATC'65 goed stand te houden en gaat het met drie gestolen punten huiswaarts. Wel erg lekker!