ATC '65 MO15-1 wint in een spannende pot van ON MO15-1 met 2-1

Oranje Nassau MO15-1

1e klasse 5

9 april 2022 10:15

E.R. de Boer

Het is droog als scheidsrechter Ewout de Boer om 10.15 uur fluit voor het begin van de wedstrijd ATC MO15-1 tegen ON MO15-1. Beide teams zijn altijd aardig aan elkaar gewaagd dus het belooft spannend te worden vandaag. ATC begint gretig en zet meteen druk op ON. Het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd is dan ook voor ATC na een minuut of 7. Een afstandsschot van Noëlle vanaf een meter of 20 wordt door de keepster van ON knap tot een hoekschop verwerkt. Deze levert helaas niks op. ATC blijft druk zetten en het spel speelt zich voornamelijk op de helft van ON af. Af en toe komt ON eruit, maar de verdediging van ATC staat goed met keepster Asha onder de lat en geeft geen kans weg in de eerste helft. Na twintig minuten krijgt ATC een vrije bal. Demi W gaat achter de bal staan. Haar schot is prima maar opnieuw weet de keepster te voorkomen dat ATC op voorsprong komt. Vijf minuten later heeft ON weer een overtreding nodig om ATC te stoppen. Dit keer neemt Demi H de vrije bal. Ze schiet goed maar weer weet de keepster de bal tegen te houden. Dan gaat Sienna op de rechterflank goed door. Ze zet de bal op maat voor op Demi W die de bal over de keepster binnen schiet, 1-0 voor ATC en terecht. ON is technisch gezien beter, maar doordat ATC steeds meteen druk zet op de bal komen ze niet aan combineren toe. Vlak voor rust geeft Tessa met buitenkant rechts een super mooie steekpass op Demi H. Die gaat goed door en schiet de bal langs de keepster, 2-0. Dit is tevens de ruststand.
Na rust begint ATC wat slap aan de wedstrijd in tegenstelling tot ON. Die zijn super gretig en zetten nu druk op de bal. Als de verdediging van ATC de bal niet goed verwerkt, profiteert ON hiervan en weten ze de aansluitingstreffer te scoren, 2-1. De tweede helft is hierdoor super spannend. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. ON komt af en toe richting het doel van keepster Asha, maar echt gevaarlijk wordt het niet. Mette en Carmen zijn hun directe tegenstanders steeds de baas en ook centraal achterin staat het goed. ATC krijgt in de tweede helft een aantal kansen om de score verder uit te breiden. Romée kan twee keer alleen richting goal maar slaagt er niet in tot scoren te komen. Ook een prachtige voorzet op haar door Sienna vanaf links levert helaas geen doelpunt op. Hierdoor blijft het tot het eind superspannend. Dan fluit scheidsrechter Ewout de Boer af en de meiden van ATC stappen blij van het veld. De drie punten blijven in Hengelo. De meiden zijn er als team vol voor gegaan tot de laatste minuut en dat levert de winst in deze wedstrijd op.