ATC '65 MO15-1 zet kwaliteitsverschil pas in tweede helft om in doelpunten en wint met 0-6 van Wilhelminaschool MO15-1

tel. 074-2421219

Het zonnetje schijnt als de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd op het gras van veld 2 van Wilhelminaschool MO15-1 tegen ATC '65 MO15-1. Al na drie minuten valt de eerste goal. Demi W schiet een voorzet vanaf de rechterkant van Sienna  goed binnen. Het doelpunt wordt echter afgekeurd wegens hands, al weet niemand wie er hands gemaakt heeft en wil de scheidsrechter dit ook niet zeggen. Bijzonder... Of ATC hierdoor van slag is of dat de meiden niet echt bij de les zijn, zeg het maar. Feit is dat de eerste helft gekenmerkt wordt door chaos. Er wordt niet goed samengespeeld, de bal aanname is niet top en de passing ook niet. Wilhelminaschool verdedigt met 9 speelsters achterin en maakt het ATC hiermee lastig. ATC krijgt wel een aantal kansen maar de keepster van Wilhelminaschool weet de nul te houden. Ruststand 0-0.

Na een scherpe speech van Marleen in de rust waarbij ze de meiden aangeeft zich niet bezig te houden met het veld, de scheidsrechter, de harde bal en andere randzaken, staan de ATC meiden klaar voor de tweede helft. De meiden zijn rustiger aan de bal en er wordt beter samengespeeld. Dit zorgt na 8 minuten spelen in de tweede helft voor de bevrijdende 0-1. Tessa ligt de bal terug op Anne en die scoort haar eerste doelpunt door vanaf de zestien prachtig over de keepster heen te schieten. ATC gaat door. Linn gooit de bal ver in op Noëlle die de bal naar Tessa schiet. Zij gaat goed door, worstelt zich los van haar tegenstandster en scoort, 0-2. Wilhelminaschool komt niet op de helft van ATC. Na 25 minuten spelen geeft Mette een pass op Noëlle die de bal in één keer subtiel over de keepster schiet, 0-3. Twee minuten later is het opnieuw raak. Er wordt goed gejaagd op de uittrap van de keepster en het is Demi W die de bal met haar linkervoet bekeken langs de keepster schiet, 0-4. ATC raakt op stoom. Het spel wordt van achteruit goed opgebouwd, de meiden vinden elkaar goed. Maartje geeft een mooie pass op Romée die de bal goed binnenschiet, 0-5. Het laatste doelpunt van de wedstrijd wordt 5 minuten voor tijd gemaakt. Sienna gooit vanaf de zijlijn de zestienmeter in op Tessa die de bal aanneemt en scoort, 0-6. ATC krijgt in de laatste minuten van de wedstrijd nog twee kansen om de score te vergroten, maar de verdediging van Wilhelminaschool houdt met kunst en vliegwerk stand.  Eindstand 0-6.
Op basis van het kwaliteitsverschil een verdiende overwinning van ATC ondanks de bedroevend slechte eerste helft.