ATC '65 MO15-1 pakt de winst in spannende pot tegen Avanti MO15-1

Avanti W. MO15-1

1e klasse 5

14 mei 2022 10:15

W. Roosjen

De zon schijnt al volop als scheidsrechter Wout Roosjen fluit voor de aftrap op veld 5 van de wedstrijd ATC '65 MO15-1 tegen Avanti MO15-1. ATC begint gemotiveerd aan de wedstrijd en de eerste tien minuten speelt de wedstrijd zich vooral af op de eigen helft van Avanti. Dit resulteert na een minuut of tien in een eerste mogelijkheid voor ATC om op voorsprong te komen. Sienna neemt een voorzet vanaf rechts van Demi H goed aan, maar schiet helaas net naast. Vijf minuten later is het wel raak. Opnieuw komt er een voorzet vanaf rechts van Demi H die de bal hoog voorgeeft waarna Noa de bal knap binnenkopt, 1-0 voor ATC. Avanti komt wat meer in de wedstrijd en is fysiek sterk. Ook zij krijgen een goede kans, maar keepster Asha voorkomt een doelpunt. Even later is het aan de andere kant van het veld gevaarlijk. Het schot van afstand van Tessa verdwijnt helaas net naast het doel. ATC probeert continu druk te blijven zetten. Avanti heeft goede buitenspeelsters die af en toe voor gevaar zorgen voor het doel van keepster Asha. Die is steeds attent en grijpt in waar nodig. Na een half uurtje spelen schiet Noa na een goede aanval over rechts net naast. De teams zoeken met een 1-0 ruststand de kleedkamer op.

Na rust is het spannend. Avanti probeert de gelijkmaker te maken. Af en toe zijn ze ook erg gevaarlijk. Gelukkig staat keepster Asha weer ontzettend goed te keepen en houdt ze haar doel schoon. Aan de andere kant van het veld is het na een kwartier spelen wel raak. Tessa stuurt met een goede pass Romée de diepte in. Die zet haar snelheid in, schudt haar tegenstandster van haar af en scoort, 2-0. Het blijft spannend. Beide teams vechten voor iedere bal en gooien alles in de strijd. Zo'n tien minuten voor tijd zet Avanti een aanval in. De bal wordt vanaf rechts hoog in de zestien gegooid. ATC slaagt er niet in de bal weg te werken en een speelster van Avanti krijgt een schietkans. In eerste instantie schiet ze tegen het gezicht van keepster Asha aan, maar daarna verdwijnt de bal in de kluts alsnog in het doel, 2-1. De laatste tien minuten van de wedstrijd blijven zo erg spannend. ATC krijgt in de laatste 5 minuten nog enkele kansen om de voorsprong uit te breiden. De keepster van Avanti keert schoten van Demi H en Tessa. Een schot van Demi H belandt op de kruising. En de keepster staat een doelpunt van Sienna in de weg. ATC krijgt nog een laatste hoekschop die door Demi H over het doel wordt geschoten. Dan fluit de scheidsrechter af en pakt ATC MO15-1 drie hele belangrijke punten.