7522JA
ENSCHEDE
tel. 053-4314953

ATC'65 recht de rug na een aantal verlies partijen! Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Achilles Enschede (PFA) op het programma. Een op voorhand lastige klus als je naar de ranglijst keek.

ATC'65 begon in een iets andere opstelling dan gebruikelijk. Met een extra verdediger probeerden de withemden een overtal te creëren achterin en op het middenveld. Iets wat het eerste kwartier gelijk uitbetaalde. ATC'65 had het betere van het spel en was scherp in de duels. Het balbezit resulteerde niet in grote kansen maar zorgde er ook voor dat de tegenstander geen kansen kreeg.

Na een 15 minuten had Achilles E. door dat ze meer energie in de wedstrijd moesten stoppen om de bovenhand te krijgen. Dit deden zij dan ook en gingen fanatieker de duels aan en het bal tempo ging omhoog. ATC'65 had hier moeite mee en het spelbeeld veranderde. Achilles had veelal de bal op de helft van ATC maar adequaat optreden van de verdedigers voorkwam grote kansen, behalve een bal op de lat. Tot 1 minuut voor tijd, de spits van Achilles vertrok in buitenspel positie richting het doel van ATC'65 en was niet meer te achterhalen voor de Hengelose formatie. De scheidsrechter had blijkbaar haviksogen en wuifde het buitenspel weg, 1-0. Kort daarna scoorde Achilles uit de kluts vanuit een hoekschop de 2-0 en gelijk klonk het rust signaal. Zo keek ATC'65 onverdiend tegen een 2-0 achterstand aan in de rust.
Na de rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Achilles had veelal de bal en probeerde het tempo hoog te houden. ATC'65 probeerde de ruimte klein te houden en scherp te verdedigen. Achilles kreeg door het vele balbezit genoeg kansen op de 3-0. Maar goed keepers werk van @gyan_074 en een omhaal op de lijn van @liam.yousef voorkwam erger. Het spel kabbelde verder totdat in een van de spaarzame uitbraken van ATC'65, het een vrije trap kreeg voor een overtreding 15 meter over de middellijn. Een plek waarvan je denkt dat je normaal gesproken gaat voorzetten om vanuit daar gevaarlijk te worden. @jelte_deursen dacht hier anders over en verschalkte met een boog de keeper van Achilles in de kruising. 2-1, we hadden weer een wedstrijd.

Het spelbeeld veranderde niet behalve dat beide ploegen onrustiger werden van de stand. Richting het einde van de wedstrijd werd de bal weer lang gespeeld op Elena, die daar een ingooi diep op de helft van de tegenstander wist aan over te houden. Zij twijfelde niet en gooide de bal richting het strafschop gebied richting @a.tabrizi2021 die het 1v1 duel won en richting het doel vertrok. Hij zag de meegelopen @rubenbrijker09 en zetterij de 5 meter voor. Ruben twijfelde niet en schoot de 2-2 tegen de netten!

Na de 2-2 bleef het spannend doordat Achilles de aanval bleef zoeken. Maar gelukkig floot de scheids na wat extra minuten af en nam ATC'65 een zwaar bevochten punt mee naar Hengelo!

Vorige week ontbrak het verslag na de oefenwedstrijd tegen Vogido. Uitslag 1-4, (0-4) een wedstrijd waarin wij veel geleerd hebben van elkaar en over onszelf. Ruben Brijker maakte de enige goal aan de kant van ATC'65.