Torenlaan 60
7559PB
HENGELO OV
tel. 074-2424783

De eerste thuiswedstrijd bij ATC’65 stond op de agenda en de meiden onder 11 (MO-11) waren op tijd op de club. Om 08:00 was er een teambespreking in de kleedkamer en werd de basis 8 besproken. Elke speelster uit MO-11 komt rechtstreek uit de Interne Competitie en dus is alles nieuw en soms nog spannend! Maar vooral het plezier en team beleving staat bovenaan en ook de betrokken ouders zorgen voor een hechte groep voetbalsters. Leuk!

ATC MO11- Holten MO11 voetbalwedstrijdDe wedstrijd vandaag was tegen Holten. Na een korte warming up was het tijd voor een 8 tegen 8 duel op een half veld. Ook onze keeper Hannah werd goed ingespeeld. Tijdens de wedstrijd speelden de meiden van ATC’65 steeds beter positiespel en werd de conditie wederom op de proef gesteld. Na 10 minuten spelen schoot een speelster van Holten laag in de hoek en was het voor onze keepster geen houden aan. 0-1 achter en de drang naar de eerste goal werd groter en groter. Direct in de tweede kwart kwam er een prachtige pass vanaf de zijkant en werd de bal keihard tegen de touwen geschopt door de spits van ATC’65. Het eerste goal van het seizoen was een feit en de 1-1 stond op het scorebord. (De vorige wedstrijd verloren wij dik dus was het nu dubbelfeest).

Gaandeweg de wedstrijd ging het tempo gelijk op en miste beide teams wat kansen. Onze keepster was goed in vorm en zorgde voor de nodige rust vanuit de verdediging. Het niveau tussen ATC’65 en Holten was gelijk en daarom kregen beide teams genoeg kansen. Door een aantal blessures bij ATC’65 was het de laatste helft improviseren met wissels. Direct vanaf de aftrap na rust werd er gescoord door Holten. Een gigantisch schot van 10 meter belandde keihard in het goal. De voorsprong van 1-2 was nog meer net gevierd of ATC’65 kwam met een mooie aanval op de keepster af. Door de benen van de keepster rolde de bal over de lijn en was het 2-2. Al snel na de gelijkmaker kreeg Holten meer kansen en via wat geluk belandde de bal weer in de touwen achter onze keepster. 2-3 voor Holten met nog 8 minuten op de klok.

Nog even!

Na een positieve toespraak van onze coaches en extra spits erbij was het alles of niets. Vanuit het middenveld ontstond een groot solospel van onze linksbuiten en met succes. Na een mooie pass naar de spits was het meteen raak. GOAL! De achterstand werd recht getrokken naar 3-3 en deze goal werd gevierd als een overwinning!

In de laatste minuten was er bijna een overwinning maar helaas ketste de bal tegen de lat en via de goallijn terug het veld in. Het eindsignaal klonk van de goede scheidsrechter en direct was het feest. Deze geijkspel 3-3 voelde als een overwinning! Na veel high-fives en een korte nabespreking was het nagenieten in de kantine met ranja en ouders. Holten bedankt voor de vriendelijke wedstrijd en op naar de volgende. Jullie coaches en trainer zijn super trots dus het weekend kan niet meer stuk. #ATCMO11