Saasveldia MO15-1

2e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 06

8 oktober 2022 10:15

T. Overbeek

Het eerste deel van de eerste helft gaat het mooi gelijk op. Weinig kansen van beide kanten.
Twee keer buitenspel van saasveld, maar vooral opvallend goed samenspel vanuit ATC.
De meiden zijn de afgelopen weken goed naar elkaar toegegroeid en dat is terug te zien in het goede veldspel tegen deze sterke tegenstander.

In de 14e minuut werd de druk iets opgevoerd door Saasveldia en dat resulteerde in de eerste tegengoal, die eigenlijk een beetje uit het niets viel. Kort daarna enkele hectische situaties voor de goal…met een corner die goed werd weggewerkt.

ATC probeerde beter in het spel te komen, maar Saasveldia is niet zomaar een tegenstander en is één van de sterksten in de competitie. Na de tegenslag van de eerste goal zien we een hele periode waar het mooi gelijk opgaat.
En alleen dat al is een compliment waard.

Toch viel daarna de tweede tegengoal vanuit een dieptepass die randje buitenspel was. Daarna werd het hectisch voor de goal van ATC, het overwicht van Saasveldia werd groter.

Eline (rechtsbuiten) maakte ondertussen grote indruk door vol en zonder angst het fysieke duel aan te gaan met de imposante voorstopper van Saasveldia.

En Ondertussen toch een eerste grote kans voor ATC, die er jammer genoeg niet in ging…

En zo eindigde de eerste helft in 0-2 en was er in de rust alle tijd om te kijken of het wedstrijdbeeld in de tweede helft om kon worden gedraaid.

Het eerste kwartier van de tweede helft begon hoopvol…met een gelijk opgaande strijd. Een strijd die zich vooral afspeelde op het middenveld en rond het 16 meter gebied van ATC. Het lukte ATC niet om echt op te stomen naar de helft van Saasveldia.

Toch was overal het bewonderende geluid te horen van de vele ouders langs de kant. Want het was goed te zien dat onze dames een enorme strijd streden. Wat dat betreft ook de complimenten voor de coaches en trainers die er in korte tijd in geslaagd zijn om een hecht team te smeden. Dit goede spel biedt zeker aanknopingspunten voor de rest van het seizoen.

En toen, net op het moment dat ATC iets van de goal afkwam, kwam daar de mes scherpe counter van Saasveldia; 0-3. Kort daarna was het bijna de vierde treffer voor de bezoekers uit Saasveld, maar de lat bracht redding.

Toen toch nog een hele mooie tegenstoot van ATC over de rechtervleugel. Maar Eline maakte kennis met de sterke verdediging van Saasveldia, die deze ochtend simpelweg niet te kloppen was.

En daarmee eindigde de wedstrijd in 0-3. Een hele goede prestatie van onze dames.
Daar kunnen we op voortbouwen de komende weken!