Hengelo MO17-1 (9-tal)

2e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 01

17 september 2022 12:15

B. Menderink-Harink

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Hengelo MO17-1 op het programma. Helaas heeft Hengelo slechts 10 speelsters en dus moeten we 9 tegen 9 spelen. Dit betekent rust voor vier meiden van ATC vandaag. Het zonnetje schijnt als scheidsrechter Peter Huigen fluit voor het begin van de wedstrijd.

HVV-Hengelo-logo-vrij-1-1-e1533194944954-1-e1533195252213.pngIn het begin moeten de ATC meiden even wennen aan het kleine veld en de andere opstelling dan bij 11 tegen 11. Gelukkig went het snel. Na 6 minuten spelen schiet Fleur na een aanval over links tegen de keepster aan, maar in de rebound scoort Linn M met een bekeken schot de 1-0. Dan gaat het hard. ATC speelt rond en Hengelo komt er totaal niet aan te pas. Drie minuten na de 1-0 schiet Romée de 2-0 binnen en weer twee minuten later ook de 3-0. Ze vangt een uittrap van de keepster op en scoort. Daarna is ATC wat onnauwkeurig in de passing en daardoor kan Hengelo gevaarlijk worden. Asha bewijst haar klasse en voorkomt met een knappe redding een doelpunt.

Even later is het alsnog raak voor Hengelo door een mooi afstandsschot, 3-1. Dit is het laatste wapenfeit van Hengelo in de wedstrijd. Een minuut na deze goal nemen Demi H en Noëlle de corner kort en schiet Linn M met links de 4-1 binnen. Ook de 5-1 komt op naam van Linn M. Vlak voor rust vangt Demi H een uittrap van de keepster op en schiet vanaf zo’n 16 meter de bal in de verre kruising, 6-1. Dit is tevens de ruststand.

Na de rust gaat ATC door met combineren. Romée haalt op rechts de achterlijn en geeft een voorzet op maat op Noëlle die de bal goed afrondt, 7-1. Even later gaat Fleur op snelheid langs twee verdedigsters en rondt genadeloos af, 8-1. Vlak na de aftrap is het alweer raak. Linn M kapt, draait en schiet de bal strak binnen, 9-1. Dan begint het enorm te waaien en trekt een dikke hoosbui met hagel over het veld. Als het zonnetje weer schijnt, wordt er ook weer gescoord. Na een mooie aanval, waarbij Jonne de bal op Linn M geeft en Linn de bal panklaar legt voor Fleur, schiet Fleur de 10-1 binnen.

Een mooi een-tweetje tussen Noëlle en Linn M levert weer een doelpunt op: Linn M maakt de 11-1. Ook het twaalfde doelpunt komt op naam van Linn M als ze met een bekeken schot in de rechterbenedenhoek de keepster passeert. Er wordt een aanval over links opgezet waarbij Fleur de bal naar Donna passt. Die speelt haar man uit en ramt de bal snoeihard in de touwen, 13-1 (en deze goal kost Maartje een patatje :-) ). Noëlle pikt haar tweede doelpunt mee als ze na een lange bal op links alleen doorgaat op de keepster, 14-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd wordt gemaakt door Fleur met een mooi strak schot, 15-1. ATC wint kinderlijk eenvoudig van een erg zwak Hengelo. Deze wedstrijd was voor beide teams niet leuk. Wel drie punten in de pocket voor ATC.