ATC '65 MO17-1 maatje te groot voor BWO MO17-2

BWO MO17-2

2e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 01

1 oktober 2022 12:15

E.R. de Boer

Ewout de Boer fluit om 12.15 uur voor de aftrap van ATC '65 MO17-1 tegen BWO MO17-2. In het begin is het spel rommelig. Na 5 minuten staat toch de 1-0 al op het scorebord als Anne voor de tweede keer vanaf de zestien op goal schiet. Haar eerste poging houdt de keepster nog tegen, de tweede keer gaat de bal bij de keepster tussen de benen door. Een minuut later volgt er weer een kans. Fleur schiet maar de keepster van BWO verricht een goede redding. In de 10e minuut komt er van achteruit een pass binnendoor op Tessa. Die passeert de keepster en scoort, 2-0. Vanaf de aftrap gaat ATC meteen weer richting BWO doel. Jonne stuurt Fleur weg die alleen op de keepster afgaat, haar omspeelt en met links afrondt, 3-0.

Na 20 minuten spelen schiet Anne van afstand, maar haar schot gaat helaas via de lat over. Twee minuten later is het wel raak als Tessa na een mooie combinatie met Fleur de bal binnenschiet, 4-0. BWO komt niet aan voetballen toe, ATC is duidelijk een maatje te groot. ATC verzuimt echter de score verder uit te breiden in deze fase van de wedstrijd. Zo schiet Sienna een paar keer tegen de keepster aan in plaats van de bal breed te leggen. Voetbalclub BWO HengeloDan wordt een uittrap van de BWO keepster door Linn M opgevangen. Ze schudt haar tegenstandster af en scoort beheerst, 5-0. Vlak voor rust loopt Romée haar tegenstandster er op snelheid uit en scoort, 6-0. Dit is tevens de ruststand. Trainster Marleen is redelijk tevreden over het spel in de eerste helft. Ze moet dan helaas naar Almelo voor haar eigen wedstrijd.

Ook in de tweede helft blijft ATC aanvallen en BWO verdedigen. Na vijf minuten spelen wordt er goed gecombineerd tussen Linn M, Demi H, Fleur en Noëlle waarbij de laatste de bal voorgeeft op Tessa. Zij draait zich van haar tegenstandster los en schiet de bal in de hoek, 7-0. Een paar minuten later speelt Linn M zichzelf vrij en rondt af, 8-0. In de 50e minuut krijgt Tessa de bal. Ze kapt, draait en schiet de bal prima geplaatst over de keepster binnen, 9-0. ATC neemt wat gas terug en wordt wat onzorgvuldiger in de passing. Een kwartier lang gebeurt er niet veel. Er zijn wel wat kansen maar de keepster van BWO verricht een aantal goede reddingen. Dan gaat Sienna op rechts goed door en geeft een voorzet die Noëlle met links binnen schiet, 10-0. Een minuut later speelt Demi H zichzelf vrij en brengt met een afstandsschot de stand op 11-0. Zo'n 5 minuten voor tijd geeft Linn C een voorzet die door Demi W knap binnnen wordt getikt, 12-0. Het laatste doelpunt van de wedstrijd valt in de laatste minuut van de wedstrijd als Linn C Sienna bereikt die op haar beurt de bal panklaar legt voor Linn M. Zij schiet de 13-0 binnen. Eindstand 13-0. ATC is duidelijk een maatje te groot voor BWO.

Het is mooi om te zien hoe de meiden van BWO het veld verlaten. Ze bedanken de ATC speelsters voor de wedstrijd en verlaten met opgeheven hoofd het veld.