Meiden ATC MO17-1 winnen eerste wedstrijd met 0-3 van Rigtersbleek

G.J. van Heekstraat 15
7521EB
ENSCHEDE
tel. 053-4359239

Na een warme zomer en een weekje trainen staat zaterdagmorgen 3 september de eerste wedstrijd van ATC 17-1 op het programma. ’s Morgens worden we gebeld door Rigtersbleek: de wedstrijd kan niet doorgaan, want er is geen veld beschikbaar in verband met een toernooi. Na snel schakelen met Gerard Bessembinder lukt het om de wedstrijd bij ATC te spelen. En zo fluit scheidsrechter Peter Huigen om 11.30 uur voor het begin van de wedstrijd. In de eerste minuten tasten beide teams elkaar af. ATC heeft wat meer balbezit en het spel speelt zich wat meer op de eigen helft van Rigtersbleek af. Toch is het Rigtersbleek dat het eerst gevaarlijk is, door een slappe terugspeelbal op keepster Asha. Gelukkig loopt het goed af. Na 10 minuten zet ATC een aanval op over links, maar het schot van Linn M is een prooi voor de keepster van Rigtersbleek. Rigtersbleek probeert met lange ballen op hun snelle voorhoede tot scoren te komen en krijgt hierdoor ook een kansje. Het leidt niet tot een doelpunt. Even later krijgt ATC aan de andere kant een kans, maar het schot van Sienna wordt gepakt door de keepster. Die schiet vervolgens ver uit en de bal gaat over de ATC verdediging heen. Gelukkig schiet de spits naast. Zo verloopt het spel. ATC speelt de bal rond, combineert goed en probeert zo tot scoren te komen. Rigtersbleek verdedigt en schiet de bal vervolgens hard en hoog naar voren naar hun snelle speelsters voorin. De laatste linie van ATC staat echter goed met Maartje en Donna als sterk centraal duo. Na goed een half uur spelen pikt Jonne de bal op rechts op en geeft een mooie steekpass op Fleur. Die zet de bal op maat voor op Sienna die vrij voor de keepster kan afronden. Helaas schiet ze tegen de keepster aan. Gelukkig is Tessa alert en schiet de bal alsnog binnen, 1-0 voor ATC. Even later is het bijna 2-0 als Sienna op links voor de zoveelste keer haar tegenstandster de hakken laat zien en de bal goed voorzet. Demi W schiet helaas naast. ATC is in deze fase van de wedstrijd de betere ploeg en zet Rigtersbleek goed onder druk. Zowel via de linker- als rechtervleugel worden aanvallen opgezet. Fleur gaat op rechts supersnel langs haar tegenstander, die haar handjes niet meer mag gebruiken, en geeft de bal voor op Tessa. Die neemt de bal heel knap aan en tikt naar Sienna. Die legt de bal breed op Demi W maar haar schot verdwijnt helaas over het doel. Vlak voor rust krijgt ATC nog een vrije bal. Linn M gaat achter de bal staan en schiet de bal heel geconcentreerd en met gevoel op goal. Helaas belandt haar schot op de kruising. De teams zoeken met een 1-0 voorsprong voor ATC de kleedkamers op.

Na de rust zien de toeschouwers hetzelfde spel. ATC probeert met combineren tot scoren te komen en Rigtersbleek loert op de counter. Na 2 minuten spelen gaat Fleur op rechts op snelheid haar tegenstander voorbij en geeft een perfecte pass op Tessa die de bal goed binnenschiet, 2-0. Rigtersbleek is ook af en toe gevaarlijk uit een counter, maar gelukkig staat Asha als rots in de branding haar doel te verdedigen. Ze komt steeds goed uit, verkleint haar doel en het lukt de voorhoedespeelsters niet om tot scoren te komen. Eén keer zijn ze heel dichtbij een doelpunt maar de bal komt op de paal. Met nog een paar minuten te spelen vangt Linn M de keepersuittrap op, speelt zichzelf goed vrij en schiet de bal strak in de rechterhoek, 3-0.

Een verdiende overwinning voor ATC in een aantrekkelijke wedstrijd en een mooi begin van het nieuwe seizoen.