ST Bonboys/Hoeve Vooruit MO17-1

2e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 01

22 september 2022 18:30

T. Overbeek

Om goed half 7 fluit scheidsrechter Thom Overbeek voor de start van de inhaalwedstrijd ATC MO17-1 tegen Bonboys MO17-1. Na twee minuten spelen is ATC meteen al gevaarlijk. Er wordt kort getikt op het middenveld en Fleur schiet op goal. Haar schot wordt door de keepster gekeerd. Even later ziet het publiek weer goed samenspel, dit keer tussen Linn C en Fleur, maar ook nu staat de keepster een doelpunt in de weg. Bonboys countert en door een communicatiefout achterin weten ze keepster Asha te passeren, 0-1. Tegen de verhouding in.

De meiden van ATC laten zich hierdoor gelukkig niet uit het veld slaan en blijven goed combineren en samenspelen. Na een kwartiertje spelen wordt dit beloond als Demi H vanaf de zestien de bal over de keepster in het doel schiet, 1-1. ATC zet het goede spel voort. Er wordt continu gecombineerd met Linn M als regisseur op het middenveld. Bonboys komt er niet aan te pas. Na een combinatie tussen Demi H en Fleur schiet Demi H op goal. De keepster heeft de bal niet klemvast. Sienna let goed op en scoort, 2-1. Even later is het opnieuw Sienna die goed door gaat en de verdediging van Bonboys onder druk zet waardoor er in paniek een eigen doelpunt wordt gemaakt, 3-1.

Af en toe probeert Bonboys met een lange bal richting het doel van Asha te gaan. Maar Asha doet goed mee, schiet de bal naar Linn M, die op haar beurt Fleur bedient. Die geeft een goede assist op Demi H die deze mooie aanval van achteruit afrondt met een doelpunt, 4-1. Enkele minuten later zijn het Tessa en Sienna die met een een-twee de tegenstander uitspelen waarna Tessa nog een tegenstandster uitkapt en scoort, 5-1. Voor rust wordt het nog 6-1 als Demi W uit een prachtig genomen hoekschop van Sienna met het hoofd scoort. Dit kost trainster/coach Marleen een grote reep chocola :-).

Ruststand 6-1.

Meteen na rust wordt er opnieuw gescoord uit een hoekschop van Sienna. Dit keer is het Noëlle die de bal goed binnenschiet, 7-1. Na rust speelt ATC wat minder geconcentreerd en wat onnauwkeuriger. Toch zijn er nog genoeg kansen. Na goed samenspel tussen Anne, Tessa en Sienna is het Sienna die de bal over de keepster schiet en de 8-1 maakt. De rest van de tweede helft wordt er niet meer gescoord. ATC krijgt nog wel wat kansjes. Zo schiet Linn M net naast en missen schoten van Fleur net de precisie om tussen de palen te verdwijnen. Keepster Demi H doet goed mee in de tweede helft en heeft, op enkele terugspeelballen na, niet veel te doen.

Een makkelijke overwinning van de ATC meiden die vooraf op meer tegenstand van Bonboys hadden gerekend.