ATC MO17-1 laat HHC MO17-1 terug in de wedstrijd komen, blijft knokken en stapt als winnaar van het veld

ATC'65 MO17-1

4 - 3

HHC Hardenberg MO17-1

1e klasse (2e fase) R

12 november 2022 10:15

B. Menderink-Harink

Rond kwart over tien fluit scheidsrechter Peter Huigen voor het begin van de wedstrijd ATC MO17-1 tegen HHC MO17-1. HHC heeft in de eerste fase alle wedstrijden met grote cijfers gewonnen, 84 doelpunten voor en maar 2 tegen, dus ATC kan aan de bak vandaag.
Anne begint in de eerste helft als keepster. De eerste minuten gaat het gelijk op. HHC is erg fysiek waar ATC even aan moet wennen.
ATC is het eerste gevaalrijk als Tessa na een goede actie naast schiet. Even later doet Anne aan de andere kant van het veld goed mee en komt uitlopen voordat HHC gevaarlijk kan worden. Na tien minuten spelen maakt Fleur een goede actie. Haar schot is niet top, maar de keepster maakt een blunder waardoor de bal bijna in de goal hobbelt. HHC weet er nog net een hoekschop van te maken. Even later gaat Tessa met de bal aan de voet het strafschopgebied in. Ze kapt haar tegenstandster uit die haar vervolgens op de grond beukt. De scheidsrechter kan een penalty geven, maar doet het niet.
Linn C is lekker fel en goed aan het spelen en haar directe tegenstandster heeft hier veel moeite mee. Als Linn haar weer eens te snel af is, wordt ze hardhandig tegen de grond gewerkt. Het lijkt wel alsof we naar een rugbywedstrijd zitten te kijken. Linn moet, helaas, zelfs geblesseerd het veld verlaten. Uit de vrije trap die volgt, wordt er twee keer op de keepster geschoten, het blijft 0-0. Na 20 minuten gaat Tessa weer de zestien in.  Dit keer deelt Tessa een flinke schouderduw uit aan haar tegenstandster, loopt door en scoort, 1-0. (wie de bal kaatst kan hem terug verwachten :-) ). Vlak voor rust gaat Sienna er op rechts langs. Ze schiet naar Fleur die op haar beurt de bal naar Romée passt. Die neemt aan en schiet de bal vanaf een meter of 18 super mooi in de verre kruising. Onhoudbaar voor de keepster en 2-0 voor ATC.
Ruststand 2-0.
Als de scheidsrechter wil starten met de tweede helft ontbreekt de grensrechter van ATC. Die zit nog aan de koffie in de kantine....
Gelukkig heeft ATC een goede stand-in (André bedankt) en na een sprintje is Ruben terug met de vlag aan de zijkant van het veld.
Na 5 minuten spelen in de tweede helft profiteert HHC van een te korte terugspeelbal op keepster Demi H en scoort, 2-1. De spanning is terug in de wedstrijd. Het spel gaat op en neer. HHC is fysiek sterk, maar de speelsters van ATC zijn wendbaarder en blijven druk zetten. Dan krijgt HHC een vrije bal. Deze wordt prima gepakt door keepster Demi H. ATC zet een aanval op en Sienna wordt op rechts weggestuurd. Die knalt de bal vanaf een meter of 25 zo over de keepster, een prachtig doelpunt en 3-1 voor ATC. Enkele minuten later maakt Noëlle een goede actie, waar helaas geen doelpunt uit komt. HHC probeert nog meer druk te zetten. In de kluts in het strafschopgebied leidt dit tot een doelpunt, 3-2. Opnieuw is de spanning terug. En drie minuten later is het weer raak. Er wordt niet gevlagd voor buitenspel, wat wel het geval is, en de speelster van HHC schiet de bal mooi binnen. Keepster Demi H is kansloos. De supporters van ATC zien dat HHC kans ziet op de winst en de supporters hopen dat de meiden het volhouden. Het is alle hens aan dek. De achterhoede bestaande uit Carmen, Donna, Maartje en Mette, knokt voor elke bal. Ook het middenveld en de voorhoede doen mee. Ze vechten als team. In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt Fleur de bal. Ze maakt een mooie actie. Eerst staat de keepster nog in de weg, maar in tweede  instantie scoort ze, 4-3 voor ATC. Het is daarna nog eventjes billen knijpen en volhouden omdat de scheidsrechter nog enkele minuten door laat spelen. Dan klinkt eindelijk het verlossende eindsignaal en de drie punten blijven in Hengelo. De meiden hebben er als team super hard voor geknokt en met resultaat! Toppers!