ATC MO17-1 begint de tweede fase goed en wint de eerste wedstrijd in de 1e klasse

tel. 0545-274280

Met een heuse bondsscheidsrechter wordt er om 10.00 uur afgetrapt in Borculo. ATC MO17-1 speelt vandaag in een 4-4-2 opstelling om eens te kijken hoe dat gaat. Asha is er helaas niet bij en Romée keept de eerste helft. In de eerste vijf minuten komt ATC twee keer dicht bij de openingstreffer, maar de keepster van DEO/VIOS houdt de nul. Ook DEO/VIOS probeert tot scoren te komen maar Maartje weet een schot goed te blokken. Na zo'n tien minuten ziet het publiek een mooie aanval van ATC als Fleur en Tessa combineren met elkaar. Helaas leidt het niet tot een doelpunt. DEO/VIOS krijgt ook een goede kans door balverlies van ATC. Keepster Romée komt echter goed uit, verkleint zo haar doel en men schiet mis. ATC heeft het meeste balbezit en DEO/VIOS komt er af en toe gevaarlijk uit in de counter. Na een kleine 20 minuten spelen is het zover. Sienna schiet vanaf de 16 de bal prachtig in de kruising en brengt ATC op een verdiende 0-1 voorsprong. Nog geen twee minuten later is het 0-2. Sienna en Fleur combineren, waarna Fleur in de kluts het duel wint van haar tegenstandster en erg mooi de 0-2 binnenschiet. DEO/VIOS moet dan 10 minuten met 10 speelsters verder na natrappen van de aanvoerder. ATC krijgt dan wat kansen maar een schot van Demi H gaat helaas mis. Op een gegeven moment valt de bal wat ongelukkig achter de ATC verdediging waarna een DEO/VIOS speelster er achteraan sprint en met een mooie lob over keepster Romée de 1-2 scoort. ATC reageert meteen vanaf de aftrap. Sienna maakt een mooie actie en schiet de bal laag over de grond binnen, 1-3. Er volgen nog wat kansen op een uitbreiding van de score met pogingen van Demi H en Linn M, maar helaas zonder resultaat. Enkele minuten voor rust geeft Tessa een mooie assist op Fleur die 1 op 1 met de keepster komt te staan. Ze speelt de keepster knap uit en scoort, 1-4. Dit is tevens de ruststand.
Na rust staat Fleur als keepster op goal. ATC zet meteen druk vanaf de aftrap en de eerste kans is voor Romée. Helaas schiet zij op de paal. Maar drie minuten later lukt het wel en scoort Romée vanaf rechts in de kruising, 1-5. Af en toe is DEO/VIOS gevaarlijk. Zo wordt er op de lat geschoten en gaat een schot over. Na 20 minuten in de tweede helft legt Tessa de bal klaar voor Romée op rechts. Die opent met een mooie bal naar de andere kant op Linn C. Zij brengt met een strak schot in de rechteronderhoek de stand op 1-6. Hierna volgen er nog wat kansen voor ATC, maar de keepster houdt onder andere twee schoten van Romée goed tegen. De laatste kans van de wedstrijd is voor DEO/VIOS, maar zij schieten mis. Dan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en stapt ATC MO17-1 als winnaar van het veld.
De eerste drie punten zijn weer binnen met dank voor het verslag aan Demi W en Mette.