Ondanks een groot machtsverschil qua spel verliest ATC '65 MO17-1 met 0-1 van SV Helios/SV Schalkhaar

ATC'65 MO17-1

0 - 1

ST: SV Helios/SV Schalkhaar MO17-1

1e klasse (2e fase) R

26 november 2022 10:15

T. Overbeek

Om 10.15 uur fluit scheidsrechter Thom Overbeek voor de aftrap van de wedstrijd ATC MO17-1 tegen SV Helios/SV Schalkhaar MO17-1. Vanaf de start van de wedstrijd maakt ATC het spel. De meiden spelen de bal goed rond en dit resulteert als snel in een aantal kansjes. Er wordt vanuit de tweede lijn op goal geschoten, maar er staat een goede keepster onder de lat. Sienna is na een kwartiertje spelen dichtbij de openingstreffer, maar de keepster redt goed. De tegenstander creëert niets. Ze staan bijna met het hele team op de eigen helft en schieten de bal hard en hoog naar voren zodra ze deze hebben. Na 20 minuten ziet het publiek weer een goede aanval over diverse schijven. Tessa speelt Linn M in die op haar beurt Linn C inspeelt. Zij geeft de bal perfect voor op Sienna, maar helaas wacht Sienna te lang met schieten waardoor de kans op 1-0 voorbij gaat. Vlak voor rust schiet Helios/Schalkhaar de bal weer eens hard naar voren. De bal wordt door ATC teruggespeeld op keepster Anne. Zij wil opbouwen via rechts maar raakt de bal niet helemaal lekker. Helios/Schalkhaar profiteert en schiet de bal goed in de verre hoek. Totaal tegen de verhouding in staat er 0-1 op het scorebord. Dit is tevens de ruststand.

Na rust blijft ATC goed voetballen. De bal gaat rond, inspelen en doorlopen, de meiden laten het publiek zien dat ze kunnen voetballen. En er worden veel kansen gecrëerd. Fleur gaat er op rechts langs en kapt en passeert iedere tegenstandster tot ze oog in oog met de keepster staat. Helaas schiet ze tegen de keepster aan. Een paar minuten later opnieuw een kans als Fleur een goede pass op Romée geeft. Haar schot gaat naast. De kansen voor ATC stapelen zich op. Noëlle bedient na een goede actie Tessa, maar helaas, dit keer staat de paal een doelpunt in de weg. Niet veel later schiet Linn C op goal maar opnieuw staat de keepster op de goede plek. Ook Linn M schiet op de keepster na een goede voorzet van Fleur. En zo gaat het maar door. Helios/Schalkhaar schiet de bal hoog en ver naar voren, ATC bouwt op, creëert hele goede kansen, maar de bal wil er maar niet in. SV Helios/SV Schalkhaar heeft een hele goede keepster onder de lat staan. Vlak voor tijd maakt Tessa een hele goede actie maar de keepster verricht opnieuw een super goede redding. Ook deze aanval leidt niet tot een doelpunt. En dan klinkt het eindsignaal en stapt ATC als verliezer met een enorme kater van het veld. ATC was vele malen beter dan de tegenstander, maar tot grote frustratie van de meiden en het publiek gaat Helios/Schalkbaar met drie punten terug naar huis.