2e klasse (3e fase) 05*

20 mei 2023 10:15

E.R. de Boer

10.18 uur aftrap onder een lekker zonnetje en een fris windje.

Loïs begint weer in het doel en de verdediging wordt gevormd door Silke, Nienke, Mare, Femke.
Op het middenveld staan Naomi, Saar, Carmen en in de aanval staan Nanouk, Desi, Eline.

In het begin van de wedstrijd golft het spel op en neer, zonder echte grote kansen.
Na zo’n 7 minuten krijgt ATC 2 corners achter elkaar, maar helaas wordt daar niet uit gescoord.

In de 15e minuut is het raak voor ATC door Eline.
Door goed samenspel en een sterke actie van Desi, komt de bal voor de voeten van Eline en zij schiet beheerst in de hoek van het doel.

Na 20 minuten is het tijd voor de eerste wissels en maken Silke en Mare plaats voor Irem en Lisa. In de 25e minuut komt ook Vera in het veld en zij komt erin voor Naomi.

Opnieuw corner voor ATC: goede corner van Nanouk, maar deze gaat er niet in.
30e minuut: goeie harde uittrap van Loïs en Eline kan alleen op de keeper af, het eerste schot wordt door de keeper gered, maar de rebound schiet Eline binnen: 2-0.
2-0 is de ruststand.

Bij de start van de 2e helft gooit Quick er een tandje bij. Ze hebben veel druk op onze goal. De eerste 10 minuten houdt Loïs het doel nog schoon en staat ze steeds net op de goede plek.

Daarna draait het weer een beetje naar evenwicht en krijgt ATC ook weer wat kleine kansjes.

Het blijft wat op en neer golven met gevaarlijke mogelijkheden voor zowel ATC en Quick.

25e minuut denkt Quick gescoord te hebben, maar het was buitenspel, dus geen doelpunt. In de counter die volgt, na een goede pass van Mare, gaat Eline alleen op de keeper af, maar de keeper heeft een sterke redding in huis

30e minuut grote kans voor Quick, maar Loïs heeft een knappe redding in huis

In de 33e minuut wordt toch nog 2-1 en even spannend. Er zijn geen kansen meer voor een gelijkspel en de verdiende overwinning wordt over de streep getrokken!