De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Het regent en er staat een behoorlijke wind als de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd HHC - ATC. Guur voetbalweertje. De meiden van ATC zijn nog niet allemaal helemaal wakker (een aantal heeft carnaval gevierd...) en dat zie je in het begin van de wedstrijd. Gelukkig staat keepster Romée op scherp als een speelster van HHC na 5 minuten alleen op haar afkomt en voorkomt ze met een knappe redding een tegendoelpunt. Enkele minuten later doet ATC wat terug met een mooi afstandsschot van Linn M dat helaas net naast gaat. Dan is het toch HHC dat op voorsprong komt. ATC is niet fel genoeg op de bal in het zestienmetergebied en een speelster van HHC werkt de bal binnen, 1-0 voor HHC na een kwartiertje spelen.

HHC is fysiek erg sterk en de meiden van ATC hebben het hier moeilijk mee. ATC krijgt wel wat kansen als Linn M alert is bij slecht uitverdedigen van HHC en er goed tussenkomt. Haar schot levert  helaas geen doelpunt op.  Na een half uur spelen geeft Linn C een voorzet op Fleur. Die neemt de bal een paar meter mee, ontdoet zich daarmee van haar tegenstandster en haalt fraai uit, 1-1. Dit heeft ATC  nodig en er volgen nog wat kansen. Fleur gaat er op rechts langs en geeft een voorzet op Tessa die helaas net naast schiet. Dan schiet de keepster van HHC niet goed uit. Tessa is alert en schiet. In eerste instantie wordt haar schot geblokt. Daarna heeft ze de bal opnieuw en schiet hem met links hoog over de keepster in het doel, 1-2. HHC krijgt voor rust nog een kans op de gelijkmaker maar keepster Romée verricht opnieuw een goede redding. Ruststand 1-2.

Na rust staat Jonne op goal en die mag meteen aan de bak in een 1 op 1 situatie. Ook Jonne voorkomt met een goede redding dat HHC kan scoren. HHC heeft een sterke voorhoede met een balvaste sterke spits en snelle vleugelspeelsters. Ze proberen deze vanuit het midden te bereiken. Maar de verdediging van ATC, met Donna en Maartje voorop in de strijd, loopt alles dicht en voorkomt dat HHC echt gevaarlijk wordt. ATC heeft ook snelle vleugelspeelsters en met name Fleur is haar tegenstandster vaak te snel af. Een voorzet vanaf de rechterkant kan helaas door Romée net niet binnen getikt worden. Ook een afstandsschot van Noëlle gaat naast. Een bal van Tessa na een voorzet van Linn C wordt door de keepster erg knap naast gebokst. En zo blijft het spannend.

Ook HHC komt er af en toe gevaarlijk uit maar komt niet tot een doelpunt. Dan schiet keepster Jonne de bal naar Tessa, die vervolgens Fleur weet te bereiken. Die maakt een actie en schiet de bal heel mooi in de goal, 1-3 voor ATC en dit geeft wat lucht. HHC probeert dichterbij te komen en weet wederom te scoren omdat er vanaf het middenveld niet strak genoegd verdedigd wordt door ATC, 2-3. De laatste tien minuten van de wedstrijd zijn niet goed, maar wel spannend. Het spel gaat op en neer. HHC schiet nog een keer op de lat en Jonne mag haar talent voor keepen nog een paar keer laten zien. Ook aan de andere kant van het veld zijn er kansen voor ATC. Er wordt echter niet meer gescoord en als de goed fluitende scheidsrechter fluit voor het eindsignaal stappen de meiden van ATC blij en opgelucht met drie punten het veld af. Woensdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen Avanti.

Onderstaand overzicht is de stand na deze wedstrijd!