ATC '65 MO17-1 verliest terecht van UD MO17-1 na totale offday van het team

UD W. MO17-1

1e klasse (3e fase) Q

13 mei 2023 12:30

E.R. de Boer

Na een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van iemand in Weerselo fluit scheidsrechter Ewout de Boer voor de start van de wedstrijd. De wedstrijd wordt gespeeld op het hoofdveld waar het extra warm is op het kunstgras. De eerste 10 minuten zijn rommelig van beide kanten. Er is weinig rust aan de bal en de bal gaat van hot naar her. UD schiet de bal hoog en ver naar voren op hun behendige en snelle voorhoede speelsters. De bal komt in het 5 meter gebied. Keepster Marit heeft de bal, maar een UD speelster schiet deze uit haar handen en vervolgens binnen. De scheidsrechter kan het vanaf zijn positie niet goed beoordelen en keurt het doelpunt, onterecht, goed, 0-1 voor UD. Het lukt de ATC meiden niet om de bal rustig rond te spelen via de linies. Het spel is te gehaast. UD beweegt goed, op het middenveld staan continu speelsters vrij die vervolgens een lange bal kunnen geven. En ATC heeft moeite met deze ballen. Na 25 minuten spelen krijgt een UD speelster de gelegenheid van afstand te schieten en ze schiet de bal over keepster Marit goed in het doel, 0-2. Drie minuten later voorkomt Marit nog een doelpunt na een schot vanaf opnieuw de rechterkant. In de 30e minuut doet ATC iets terug. Een aanval leidt tot een schotkans voor Tessa, maar de keepster kan hem pareren. Vijf minuten voor rust krijgt opnieuw een UD speelster ruim de gelegenheid om de bal op goal te schieten, wat ze ook doet. Keepster Marit kan een derde doelpunt niet voorkomen. Ruststand 0-3.
In de tweede helft gaat het iets beter en na een minuut of vijf spelen stuurt Tessa met een prima pass Fleur weg. Die kan alleen op de keepster afgaan, maar ze schiet recht op de keepster. Helaas, geen doelpunt. Het lukt de meiden van ATC niet om kansen te creëren. De meiden hebben veel meer last van de warmte dan de speelsters van UD zo lijkt het. Linn M gaat nog een keer goed door en lijkt te gaan scoren, maar de keepster verricht een prima redding. Het wil niet lukken vandaag. Dan klinkt het eindsignaal. UD wint terecht van ATC dat de koppositie na dit verlies nu moet delen met HHC MO17-1. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Hellendoorn op het programma waarbij de zon hopelijk wat minder schijnt.