ATC MO17-1 herpakt zich na matige eerste helft en deelt de punten met HHC MO17-1

ATC'65 MO17-1

2 - 2

HHC Hardenberg MO17-1

1e klasse (3e fase) Q

22 april 2023 10:15

E.R. de Boer

De zon schijnt als scheidsrechter Ewout de Boer fluit voor de aftrap van de wedstrijd ATC MO17-1 tegen HHC MO17-1, de nummer 1 tegen de nummer 2. De eerste tien minuten gaat het spel op en neer. Er worden door beide teams geen kansen gecreëerd. Na 12 minuten spelen profiteert HHC als ATC op het middenveld niet fel genoeg op de bal is en ze weten te scoren, 0-1. De meiden van ATC spelen wat timide en laten HHC de bal lekker rondspelen. Na 20 minuten spelen zet HHC een prima aanval door het midden op en na goed combinatievoetbal scoren ze, 0-2. Keepster Marit is kansloos. Gezien het spelbeeld een terechte voorsprong. Vlak voor rust krijgt ATC twee kansen om de achterstand te verkleinen. Demi W gaat er vol in, zet goed door en geeft een prima pass op Tessa. Die speelt zichzelf vrij maar schiet met rechts helaas naast. Een minuut later draait Anne goed weg van haar tegenstandster maar ook haar schot gaat naast. Ruststand 0-2.
Na rust ziet het publiek een andere wedstrijd. Nu is het ATC dat feller en fanatieker op de bal is. De donderpreek in de rust van trainster Marleen heeft resultaat. HHC komt onder druk te staan en maakt een handsbal in het zestienmetergebied. Een terechte strafschop gegeven door de goed fluitende scheidsrechter. Fleur eist de bal meteen op en schiet hem laag in de hoek binnen, 1-2. Een minuut of vijf later wordt Tessa onderuit geschoffeld. De scheidsrechter past goed de voordeelregel toe. De bal komt bij Fleur en die schiet de bal superstrak vanaf een meter of 18 binnen, een beauty. De stand is weer gelijk, 2-2. ATC krijgt nog wat meer kansen en HHC lijkt er wat doorheen te zitten in deze fase van de wedstrijd. Als de keepster van HHC uitkomt maar niet bij de bal kan, schiet Linn C heel slim in een keer op doel. Helaas mist de bal net genoeg vaart en weet HHC net te voorkomen dat de bal over de lijn rolt. Tessa gaat even later op rechts goed door, haalt de achterlijn en zet knap voor op Demi W. Die kan helaas net niet tot een goed schot komen en de bal verdwijnt over het doel. HHC creëert geen echte kansen in de tweede helft. De laatste linie van ATC staat goed en zet de speelsters van HHC regelmatig buitenspel. ATC is nog een paar gevaarlijk maar er wordt niet meer gescoord. Eindstand 2-2. Op basis van het spel een terechte uitslag. De meiden van ATC hebben zich prima terug in de wedstrijd gespeeld in de tweede helft.