ATC MO17-1 verliest terecht van Avanti MO17-1

Avanti W. MO17-1

1e klasse (3e fase) Q

18 maart 2023 10:15

E.R. de Boer

Om 10.15 uur fluit scheidsrechter Ewout de Boer voor de aftrap. Het eerste kwartier van de wedstrijd gaat het spel op en neer zonder kansen voor beide teams. Na twintig minuten spelen zijn de meiden van ATC niet fel genoeg op de bal waardoor Avanti kan combineren en kan scoren, 0-1. Vijf minuten later is het opnieuw raak na een lange bal van achteruit. Avanti schiet de bal van afstand in het doel, 0-2. Even later probeert ATC wat terug te doen. Fleur geeft vanaf rechts een goede voorzet op Tessa, maar de keepster redt goed. De meiden van Avanti zijn fysiek sterk, winnen de meeste duels en spelen lange ballen naar voren. ATC is duidelijk in het nadeel op dit grasveld. Het lukt niet om in de wedstrijd te komen en het eigen spel te spelen. Voor rust wordt het zelfs 0-3 als de linksbuiten er - na opnieuw een lange bal - vandoor gaat en onhoudbaar voor keepster Marit in de verre hoek binnenschiet. Ruststand 0-3.
Na rust is ATC wat feller en gaat het fanatieker de duels in. De eerste kans in de tweede helft is wel voor Avanti na een hoekschop. Keepster Marit verricht echter een knappe redding en voorkomt een doelpunt. Vijf minuten later is het wel raak als de linksbuiten zomaar door kan lopen op Marit. Die komt goed uit maar Avanti weet toch te scoren, 0-4. ATC zit wel iets beter in de wedstrijd in de tweede helft, maar goed is het niet. Gelukkig keept Marit een prima wedstrijd waardoor de score niet verder oploopt. Na een goede pass van Tessa schiet Linn M goed in, maar de keepster stompt de bal weg. Fleur schiet in tweede instantie, maar haar schot wordt goed geblokt. Enkele minuten later gaat een schot van Tessa net naast. ATC komt niet echt door de verdediging van Avanti heen en kan voorin geen vuist maken. Na een half uur in de tweede helft krijgt ATC een vrije bal. Linn C geeft de bal goed voor op Linn M, maar opnieuw is de keepster alert en wordt er niet gescoord. De uittrap wordt vervolgens door Tessa goed opgevangen en die weet de bal in de touwen te jagen, 1-4 met nog 10 minuten op de klok. ATC probeert het wel, maar het geloof ontbreekt. Tessa krijgt nog een kansje na een pass van Linn M, maar tot een doelpunt leidt het niet. Eindstand 1-4. Een off day van bijna alle meiden van ATC. Laten we hopen dat het kwam door de eerste wedstrijd onder warmere temperaturen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Hellendoorn op het programma en moet er weer geknald worden, willen de meiden kampioen worden.