ATC '65 haakt weer aan.

19 november 2023 12:45

René Korf

Na de domper die ATC vorige week tegen v.v. Dieren in blessuretijd te verwerken kreeg, heeft de ploeg van trainer Job ten Thije zich zaterdag bij Oranje Nassau prima hersteld. Hoewel de eindstand 2-3 doet vermoeden, dat het een overwinning met de hakken over de sloot was, was de werkelijkheid anders. ATC behaalde een verdiende zege, waarbij de laatste treffer van Oranje Nassau bijna in het eindsignaal van scheidsrechter de Graaf viel. Er werd zelfs niet meer afgetrapt.

Vanaf de aftrap liet ATC direct zijn tanden zien. Al in de eerste minuut had het raak kunnen, misschien wel moeten zijn. Ebi Willemsen liep op zijn Ebi’s zijn tegenstander eruit. Oog in oog met doelman Thom ter Riet wist de doelman te redden. In de rebound kwam de bal voor de voeten van Boudewijn Barendse. Zijn eerste inzet werd geblokt en zijn tweede poging wist de doelman klem te pakken.

Deze start smaakte naar meer, maar in het vervolg gebeurde er voor de doelen eigenlijk heel weinig. Beide ploegen lieten zien goed te kunnen voetballen en het verhaal over de behendige en snelle spelers van de tegenstander bleek helemaal te kloppen. Het werd echter vooral een duel dat zich tussen de beide zestienmeterlijnen afspeelde. In de zestien kwamen beide ploegen nauwelijks. Bas Geessink kopte vanuit een hoekschop een keer over en Oranje Nassau deed hetzelfde, ook vanuit een hoekschop. Vanuit het niets kwam ATC vlak voor rust toch op een voorsprong. Max Vasterink stuurde Boudewijn weg, die vanaf de achterlijn een strakke, lage voorzet gaf, waar Ebi alleen maar tegenaan hoefde te lopen: 0-1. Met deze stand gingen de ploegen ook rusten.

Na rust besloten vele toeschouwers de regen niet meer te trotseren. Zij bleven lekker binnen, waar een DJ al flink zijn best deed om zijn publiek te vermaken. Deze man was er in het kader van de actie “Samen voor ON, samen voor René.” De opzet was om weer geld op te halen om het mogelijk te maken, dat onze oud-trainer René Remie na zijn hersenbloeding weer terug naar huis kan. Een mooi gebaar, dat hopelijk ook weer een mooi bedrag heeft opgeleverd.

Daar waar er voor rust voor beide doelen maar heel weinig gebeurde, was dat in de tweede helft zeker niet het geval. Direct na de aftrap breekt de bij Oranje Nassau ingevallen Thijs Hindriks gevaarlijk door, maar doelman David Arun is goed bij de les en weet buiten de zestien met zijn voeten te redden. Nauwelijks een minuut later deed ATC het beter. Een hoekschop van Max werd door Bas Geessink kiezelhard tegen de touwen gekopt: 0-2.

In de volgende minuten reeg ATC de kansen aaneen, maar tot een treffer kwam het niet. ATC lijkt haast wel wekelijks de pech te hebben, dat de doelman van de tegenpartij uitgroeit tot de man van de wedstrijd. Dat gold deze wedstrijd ook voor Thom ter Riet. Zo redde hij op pogingen van Max en Ebi, waarna Max ook nog een bal in het zijnet schoot.

Maar ook Oranje Nassau beet deze tweede helft meer van zich af. Een kopbal van één van de spelers werd door David overgetikt en een vrije trap op een gevaarlijke plek smoort in een kluwen van benen in de zestien. In de 66e minuut scoorden de Almeloërs dan toch de aansluitingstreffer. Een voorzet van de rechterkant kan de ATC-defensie nog verwerken, maar buiten de zestien komt de bal voor de voeten van Thijs Hindriks, die met een strakke schuiver David kansloos laat: 1-2.

Aan de kant gingen de gedachten even terug naar de wedstrijden tegen Zutphen en Dieren, toen een 2-0 voorsprong ook niet voldoende voor een zege bleek te zijn. Het zal toch niet. De mannen van ATC dachten hier vandaag echter heel anders over, want al heel snel stelde men orde op zaken. In de 71e minuut nam Stefano Ham een snelle en slimme vrije trap, waarmee hij Max alleen voor de doelman zette. Max omspeelde deze en vanuit een nog best wel lastige hoek schoot hij de 1-3 binnen.

Nadat doelman ter Riet zijn kunnen nog weer had laten zien bij pogingen van Max en Boudewijn, leek Pascal van Bel na een solo vanaf eigen helft op weg naar succes. In de zestien werd Pascal gevloerd en waar ATC dacht aan een strafschop, bleef het van de kant van de scheidsrechter akelig stil. Vlak voor het verstrijken van de negentig minuten redde David geweldig op een poging van één van de Almeloërs. In de tegenaanval ging Ebi nog maar eens om de doelman heen, maar hij vond slechts het zijnet.

Terwijl het publiek de scheidsrechter smeekte om een einde te maken aan de wedstrijd, om zo de droogte en de warmte op te kunnen zoeken, plakte de scheids er toch nog een paar minuten bij aan. In de 94e minuut scoorde Hindriks toch nog de 2-3, maar dit was een treffer voor de statistieken, want terwijl de bal het net raakte, vond de scheidsrechter het toch mooi geweest.

ATC behaalde zo uiteindelijk een verdiende overwinning en vond de aansluiting met de top weer terug. De eerste periode ging naar Nieuwleusen en door de resultaten op alle velden schoof de ranglijst weer helemaal in elkaar. Nummer 10 Rigtersbleek, wat toch echt een nacompetitieplek is, staat slechts vier punten achter op de koploper. Het lijkt een geweldig spannende competitie te worden.

ATC heeft een drukke week voor de boeg. Aanstaande dinsdag gaat men om 19.30 uur voor de beker op bezoek bij PH, waarna zaterdag Tubantia voor de competitie op bezoek komt.

Bron: René Korf