ATC '65 simpel naar de volgende bekerronde.

21 november 2023 22:30

René Korf

ATC mocht op een kille dinsdagavond op bezoek bij PH in Almelo, om uit te maken welke club naar de laatste 32 mag van de KNVB-beker. ATC bereikte op een eenvoudige wijze die volgende ronde. Het duurde de lang voor de ban werd gebroken, maar toen dat eenmaal een feit was, liep ATC uit naar een ruime 1-5 zege.

Zoals wel vaker bij bekerwedstrijden mogen een aantal spelers nu ook minuten maken. Bij ATC begon men met vijf nieuwe gezichten t.o.v. de laatste wedstrijd. Gaandeweg de wedstrijd werd er nog meer gewisseld en ook geschoven qua posities. Op het spel had het niet veel invloed. Voor de competitie hadden we PH al ontmoet en de Almeloërs waren de stevige nederlaag niet vergeten. PH trok zich dus vooral terug  en zette een flink blok neer voor de eigen zestien. ATC had moeite om hier doorheen te spelen. De druk op de bal was er wel, vrijwel iedere bal werd ook snel terug herovert, maar kansen waren er bijna niet. De wil was er zeker wel bij ATC, maar in beleving leek het toch allemaal net een tandje minder dan normaal. Gelukkig kwam de ploeg via Ebi Willemsen vlak voor rust toch op een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft werd het allemaal een stuk eenvoudiger. PH moest wat meer komen en dat gaf ATC net wat meer ruimte. Via Gilian Wilms en Michernaldi Martina werd de voorsprong dan ook snel tot 0-3 uitgebreid. Eén van de weinige keren dat PH gevaarlijk voor het ATC-doel kwam, werd er door een ATC-er, vraag me niet wie, hands gemaakt. De bal ging op de stip en namens de Almeloërs scoorde Stan Prigge 1-3.

Mocht PH het gevoel hebben gehad, dat er misschien toch nog wat te halen viel, dan prikte Mike Gigengack die ballon twee minuten later weer door: 1-4. Het slotakkoord was voor Max Vasterink, die de 1-5 op het bord zette.

ATC bereikte aldus de laatste 32 van het bekertoernooi. Ergens in 2024 wordt er verder gespeeld. Er zitten nog wat “kleine” clubs in de koker, maar de kans is groot dat er een “flinke” jongen wordt geloot. Afwachten maar.

Bron: René Korf