ATC ’65 Meidentoernooi zeer geslaagd!

4 september 2023 10:00

Armand van Amersfoort

Op zondag 3 september jl. vond het jaarlijkse meidentoernooi op Sportpark Slangenbeek van ATC ’65 plaats. In vier verschillende leeftijdsgroepen streden teams om de felbegeerde beker voor de eerste plek. Met ruim 40 teams was het toernooi druk bezet, ondanks het feit dat het toernooi door de late vakantie samenviel met het eerste competitieweekend. De organisatie kijkt terug op een sportief, gezellig en goed verlopen toernooi.

Meiden onder 11 en onder 13 streden ‘s morgens om de eerste plek

Het toernooi werd afgetrapt door de meidenteams onder 11 en onder 13. De poulewedstrijden waren spannend. De jongste meiden speelden vol enthousiasme hun wedstrijden. Bij de onder 11 meiden ging de finale tussen FC Eibergen MO12 en Vogido MO11-1. De finale eindigde onbeslist en dus moesten er penalty’s worden genomen. FC Eibergen won de strafschoppenreeks en zij ontvingen vol trots de beker uit handen van Lars en Ruben Temmink, eigenaren van AH Slangenbeek en samen met ING sponsor van het meidentoernooi.

TVC’28 MO13-1 en Emos MO13-1 streden om de eerste plek bij de meiden onder 13. Het was het gelijke strijd en de penalties werden beslist in het voordeel van TVC'28. Voor iedere speelster van de ochtend was er een mooie medaille als herinnering.

Onder 15 en onder 17 vullen het middagprogramma met spannende wedstrijden

's Middags mochten de meidenteams onder 15 en onder 17 het tegen elkaar opnemen. Er werd volop strijd geleverd om de finale te behalen. Bij de onder 15 was de finale een Hengeloos onderonsje. BWO MO15-1 en ATC MO15-1 streden met elkaar om de winst. ATC MO15-1 won met 2-0 en de meiden van dit team gingen met de beker naar huis.

In de hoogste leeftijdscategorie ging de finale tussen Quick MO17-2 en de Regioselectie Stedendriehoek-Salland MO16. Het Regioteam was een maatje te groot voor de meiden van Quick en stapte met een 3-0 zege van het veld. De aanvoerder van het Regioteam ontving uit handen van Peter Bos de beker. Peter organiseerde het ATC Meidentoernooi jarenlang en heeft deze editie het stokje overgedragen. Als vrijwilliger was hij ook dit jaar nauw betrokken bij de organisatie.

Organisatie

Het toernooi op Sportpark Slangenbeek was een groot succes mede dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers zoals de scheidsrechters, fotograaf, de vele mensen achter de bar en in de keuken, de sponsoren AH Slangenbeek en ING en de mensen achter de schermen.