ATC '65 door het oog van de naald.

1 oktober 2023 13:00

René Korf

Toen het einde van de wedstrijd naderde, waren diverse ATC-supporters al richting huis vertrokken. Niets wees op een voor ATC positieve ontknoping. Maar wat niet meer kon, gebeurde toch. Twee doelpunten in de blessuretijd zorgden toch voor lachende gezichten bij ATC. Was het gelijkspel verdiend? Nee, dat zeker niet, maar lekker was het wel!

Bij aanvang van de wedstrijd viel gelijk op, dat ATC niet in het wit speelde. Er was wat fout gegaan met de nieuwe shirts en deze moesten terug naar de drukker. Gevolg: ATC speelde in het zwarte uit-tenue. Aan de kant vonden we het lastig. Het donkerblauwe van Vroomshoopse Boys en het zwarte van ATC leek toch wel erg veel op elkaar.

ATC begon nog wel goed en had in de persoon van Ebi Willemsen al binnen een minuut een schietkans, maar deze werd gestopt. Ook de tegenstander was middels spits Ramon de Jong een keer gevaarlijk toen een voorzet net naast werd gekopt. In de 9e minuut kwam ATC op voorsprong. Na een goede actie van Gilian Wilms door de as van het veld bereikte hij Ebi, die met zijn schot de doelman verschalkte: 1-0.

Het doelpunt zou vertrouwen moeten geven, maar het tegendeel was waar. Het spel van ATC werd rommelig. Geen combinatie lukte, mede ingegeven door het goede druk zetten van de tegenstander. ATC kreeg geen centimeter ruimte om het doorgaans goed verzorgde spel te spelen. Wat dan wel weer opviel, was dat ATC bleef volharden in het opbouwen via korte combinaties. Als het niet mooi kan, dan maar op een lelijke manier. Vroomshoopse Boys nam de regie over in het veld en dicteerde de wedstrijd. Het was dan ook niet vreemd, dat men in de 35e minuut langszij kwam. De prima spelende Juliën Derks kon van afstand uithalen en zijn schot verdween in de kruising: 1-1.

Met deze stand brak ook de rust aan, hoewel beide ploegen voor rust nog een mogelijkheid kregen. Eerst was daar namens Vroomshoopse Boys Mats Scholten en vlak daarna namens ATC Stefano Ham. Beide schoten werden echter geblokt.

Met het inbrengen van Michernaldi Martina en Mervin Jansman probeerde trainer Job ten Thije de bakens in de tweede helft te verzetten. Het spelbeeld veranderde echter niet. Vroomshoopse Boys bleef de bovenliggende partij. Met goed voetbal en een tomeloze inzet legden zij ATC hun wil op. In de 59e minuut kregen zij daarvoor de beloning. Een goede voorzet wordt prima ingekopt door Levi Aitink: 1-2. Toen het in de 68e minuut ook nog 1-3 werd, middels een droge schuiver van de invaller Stef Krikkert leek de wedstrijd beslist.

ATC probeerde het echt wel, maar er lukte vandaag niet veel. Pas na een half uur in de tweede helft is er het eerste wapenfeit te noteren. Uit een vrije bal wordt na een kluts de bal door Bas Geessink net naast gelopen, maar eerlijk gezegd denk ik dat Bas zich van deze actie niet eens bewust was. Vlak daarna is er nog een gevaarlijke vrije trap van Koen Beuting die net over gaat, maar daarmee lijkt het kruit ook wel verschoten.

De wedstrijd loopt naar het einde en aan de kant verzoenen we ons met een nederlaag. Dan breekt de blessuretijd aan. In de 92e minuut wordt Ebi nog een keer diep gestuurd en met een verwoestende knal in de dak van het doel zet hij de 2-3 stand op het bord. Kan het dan toch nog? Nog één keer zetten de mannen van Job ten Thije aan. En de beloning volgt dan toch nog. Aan de zijkant wordt Daniel Proost vrijgespeeld en zijn voorzet bereikt Bas Geessink, die met zijn kopbal de niet meer verwachte gelijkmaker aantekent: 3-3. De prima fluitende scheidsrechter Leeflang fluit vlak daarna voor het einde.

Voor ATC is de kennismaking met het zaterdagvoetbal nog niet een plezierige. Je kunt het echter ook van de positieve kant bezien: je hebt de nummer 1 en 2 nu gehad, dus kan het alleen maar beter worden. Het goede voetbal van ATC kan niet weg zijn. Ik heb er nog steeds vertrouwen in. Volgende week komen er nieuwe kansen. Opnieuw spelen we een thuiswedstrijd, nu tegen PH.

Bron: René Korf