ATC6 '65 haakt aan bij de top.

15 oktober 2023 18:30

Alfons Haverkate

Na de eclatante 7–2 overwinning van vorige week tegen PH ben ik benieuwd of Job vandaag in de uitwedstrijd tegen De Zweef in Nijverdal met dezelfde elf spelers gaat starten. Dit omdat we na de goede eerste 20 minuten wegzakten zodat PH in de gelegenheid werd gesteld een veldoverwicht te creëren en ze enkele uitstekende kansen kregen om bij rust al op gelijke hoogte te komen. Gelukkig gebeurde dit uiteindelijk niet. Op het kunstgrasveld, met zijn groene infillbolletjes ziet het er heel mooi uit, wordt om 15.00 uur afgetrapt. Job heeft één wijziging op middenveld aangebracht door Stefano te vervangen door Mervin.

De opstelling van ATC’65 is dan als volgt: Doel: Lard Tijink Verdedigers: Stan ten Dam, Bas Geesink, Michernaldi Martina en Pascal van Bel. Middenvelders: Koen Beuting, Max Vasterink, Mervin Jansman. Aanvallers: Boudewijn Barendse, Ebi Willemsen, Florian Boitelle.

Wisselspelers zijn: Stefano Ham, Bas Peters, Bart Keuler, Robert Wilens, Gilian Wilms en Jente Serfhos.

Nauwelijks plaatsgenomen langs de kant van het veld krijgen beide ploegen al een dot van een kans. In de 4e minuut komt Ebi vrij voor de goal maar zijn inzet wordt door de keeper tot hoekschop verwerkt die verder niets oplevert. Praktisch in de tegenaanval ontvangt één der voorwaartsen van De Zweef de bal in kansrijke positie. Gelukkig voor ons wordt deze kans verkwanseld. Na een goed opgezette aanval over rechts wordt Max in de 9e minuut in het strafschopgebied aangespeeld. Hij legt de bal breed op de meegekomen Ebi en zijn inzet betekent 0-1. Wat een begin.

In de 11de minuut wordt Pascal op links aangespeeld, trekt naar binnen en schiet met zijn rechterbeen vanaf 20 meter buiten bereik van de keeper tegen de binnenkant van de paal. De terugkomende bal wordt door Ebi gedecideerd tot 0-2 verwerkt. De spelers van ATC’65 zetten veel druk op de bal waardoor De Zweef niet aan het voetballen komt en fouten maakt. Zo ook in 15de minuut toen hun keeper twijfelde bij het verwerken van een terugspeelbal. Toen hij éénmaal besloten had wat te gaan doen was het al te laat en blokte Max de bal die bij Boudewijn terecht kwam die vervolgens eenvoudig de 0-3 kon laten aantekenen.

Ik moet op vlucht om een veilig heen komen te zoeken i.v.m. de regen die eraan komt. Gelukkig is er nog voldoende plek op de tribune zodat het volgen van de wedstrijd onder droge omstandigheden kan worden voortgezet. Goed voorbereidend werk van Florian die Ebi vrijspeelt in de 16 levert niet meer op dan een schotje langs de voor ons verkeerde kant van de paal. Dit alles in minuut 21. De Zweef probeert het wel maar het lukt niet. Af en toe plaatsten ze een plaagstootje, maar ATC’65 heeft ze stevig bij het nekvel en het lijkt er ook niet op dat ze los laten.

Een overtreding op Boudewijn wordt in de 33ste minuut bestraft met een vrij trap op ongeveer 23mtr van de goal. Uit vrijwel stilstand schiet Florian de bal over het doel. De 36ste minuut in Nijverdal zal Ebi nog wel even bijblijven. Koen onderschept op de middenlijn de bal en speelt Boudewijn aan. Diens voorzet wordt door Ebi tot doelpunt verwerkt. Een echte hattrick en een stand van 0-4.

45ste minuut Einde eerste helft. Ik vraag me af, hoe kan het dat deze ploeg vorige week een puntje bij de Vroomshoopse Boys weg kon snoepen. Laten we het er maar op houden dat de ene week de andere niet is. Deze zaterdag zijn wij echter over de gehele linie beter dan De Zweef.

Na de thee is de eerste kans direct weer voor Ebi. Jammer genoeg gebruikt hij zijn lichaam niet goed waardoor de verdediger de mogelijkheid krijgt de bal nog net op tijd voor de schietgrage voeten van Ebi weg te tikken. In de 48ste minuut kunnen we het tweede echte kansje voor De Zweef aantekenen. Per ongeluk komt de rechtsbuiten in balbezit maar diens schotje is geen probleem voor Lard.

Keepers mee laten voetballen is zowel op professioneel- alsook op amateurniveau een bron van zorg. De keeper van De Zweef heeft hier vandaag meerdere keren problemen mee maar ook Lard heeft soms moeite het juiste aanspeelpunt te vinden. Zo ook in de 50ste minuut wat direct een schietkans oplevert voor De Zweef, maar het schot verdwijnt over het doel.

In de 57ste minuut redt Lard op uitstekende wijze een inzet en houdt daarmee zijn doel schoon. De twee hoekschoppen die daar op volgen leveren wel een kans op maar de kopbal treft geen doel. In minuut 58 past Job drie wissels toe. Bas (Peters), Bart en Gilian komen i.p.v. Bas (Geesink), Mervin en  Boudewijn. Florian laat in de 61ste minuut zijn kwaliteiten nog eens zien door een uitgekookt lobje over de keeper maar ook net over het doel. Nog geen minuut later scoort Ebi zijn vierde door een voorzet met het hoofd af te ronden. In minuut 68 neemt Robert de plaats van Stan in en vertrekt direct naar de linkerkant. Max gaat meer op de rechterkant acteren.

In de 73ste minuut is het dan eindelijk raak voor De Zweef. Met een splijtende pass wordt de linksbuiten weggestuurd. Zijn voorzet wordt door de spits simpel tot doelpunt gepromoveerd 1-5.

Het gaat allemaal wat moeizamer. Wij zijn niet zo dominant meer als in de eerste helft. De Zweef komt wat beter in het spel en zijn vaker aan de bal. De teams zijn meer aan elkaar gewaagd.

Ebi krijgt in de 77ste minuut nog een goede kans om zijn 5de te maken maar goed keeperswerk weet dit te voorkomen.

Stefano wordt nog gebracht voor Koen en heeft nog 12 minuten om zijn stempel op deze wedstrijd te drukken. Bijna lukt het hem ook nog toen hij in de 86ste minuut de bal uit een hoekschop direct op zijn pantoffel nam. De bal was zeker de goal in gegaan als een speler van De Zweef de bal niet van richting had veranderd. De hoekschop blijft zonder verdere gevolgen voor De Zweef.

90ste minuut Scheidrechter fluit voor het einde. Eindstand 1-5.

Conclusie:  ATC’65 is op dezelfde voet doorgegaan als vorige week. Leuk en aantrekkelijk voetbal om naar te kijken. Direct het initiatief nemen door de tegenstander op te jagen waardoor ze lastig de vrije man kunnen vinden en fouten gaan maken. Ik voorspel dat doorgaan op deze weg tot iets heel moois kan leiden. We zijn dus met de derde plaats aangehaakt bij de top.
Bron: Alfons Haverkate