ATC ’65: niet goed, wel door!

20 oktober 2023 11:45

René Korf

Na twee prima voorstellingen waren de verwachtingen voor de bekerwedstrijd tegen AZC hoog gespannen. Dit kwam niet helemaal, of was het helemaal niet, uit. De mannen van trainer Job ten Thije legden een rommelige en stroeve vertoning op de mat. Op het eind stond het echter wel gewoon 4-1 en dat resultaat maakte het een beetje goed.

Na een eerbetoon aan ons overleden erelid Ton Ponds gingen we er eens goed voor zitten. ATC had zijn team t.o.v. de laatste wedstrijd op vijf plekken aangepast. Dat leek een fors aantal wijzigingen. Op de uitvoering leek het niet van invloed, want na 30 seconden stond de 1-0 al op het bord. Een schot van Michernaldi Martina trof doel. Daar waar dit een steuntje in de rug zou moeten zijn, was het dit totaal niet. Het spel kwam maar niet op gang. Beide doelverdedigers hoefden zich in de eerste helft alleen maar bezig te houden met doeltrappen en uittrappen. Dit kwam ook mede door het spel van AZC, dat bij lange na niet meer de hulpeloze ploeg was die we in mei nog troffen. De Zutphenaren speelden lekker mee en het was dan ook niet vreemd dat 30 seconden voor het rustsignaal de gelijkmaker viel. Het was ook nog een fraai doelpunt. Een goede voorzet van links werd door spits Luc Wassink ineens op de pantoffel genomen. Doelman David Arun was kansloos: 1-1.

In de tweede helft bleef het beeld van de wedstrijd hetzelfde. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en tot kansen kwam het vrijwel niet. In de 68e minuut kwam ATC toch weer op voorsprong. Max Vasterink werd in de zestien neergelegd en een strafschop volgde. Florian Boitelle schoot feilloos binnen: 2-1.

ATC kreeg daarna wat meer controle, maar tot mogelijkheden kwam het niet. Achterin werd echter ook niets weggeven. En zo hobbelde de wedstrijd zich naar het einde. In de laatste fase veranderde dat echter nog. De krachten bij AZC leken weg te vloeien en in de laatste vijf minuten sloeg ATC nog twee keer toe. In de 86e minuut brak Stan ten Dam op links door en bediende Florian op maat, die de 3-1 binnenschoot. Het slotakkoord was voor Max, die in de 90e minuut nog een keer scoorde, na fraai voorbereidend werk van Mike Gigengack: 4-1.

De wedstrijd kreeg zo wel de terechte winnaar, maar de uitslag was zeker geflatteerd. Voor de mannen wacht een lekker vrij weekend en vervolgens kunnen ze zich opmaken voor opnieuw een tegenstander uit Zutphen. Op zaterdag 28 oktober komt FC Zutphen naar Hengelo.

Bron: René Korf