ATC '65 heeft geen kind aan Rigtersbleek.

5 november 2023 12:00

René Korf

ATC beleefde een zorgeloze middag in Enschede. Op voorhand werd gerekend op een lastige middag, maar niets was minder waar. Rigtersbleek legde ATC geen strobreed in de weg en de Enschedeërs mochten blij zijn, dat er op het eind slechts een eindstand van 0-4 op het scorebord stond. ATC sneed met name in de tweede helft door de verdediging van Rigtersbleek heen als een warm mes door de boter en het aantal gemiste kansen was niet te tellen.

Er was nog geen minuut gespeeld of de eerste treffer was er al bijna. Op links liep Ebi Willemsen op snelheid iedereen naar huis. Hij bediende Max Vasterink die Boudewijn Barendse er nog beter voor zag staan. Het schot van Boudewijn ging echter net naast. ATC begon fel aan de wedstrijd en was overal op het veld de baas. Rigtersbleek trok zich ver terug om daar ATC op te vangen, maar deze strijdwijze hielp hen niet echt. In de 12e minuut wist ATC dan ook het overwicht ook in de score uit te drukken. Bas Geessink gaf een geweldige pass door het midden op Max, die vervolgens prima afrondde: 0-1. Diezelfde Bas was even later dichtbij een treffer, toen hij uit een hoekschop net over kopte.

Rigtersbleek kreeg geen grip op ATC en besloot over het hele veld één op één te gaan spelen. Ook die keuze hielp hen niet echt, maar gelukkig voor hen maakte ATC veel te weinig gebruik van de ruimte die hierdoor ontstond. De combinaties en driehoekjes achterin en op het middenveld waren mooi om te zien, maar voorin was men vooralsnog erg slordig en werd veel balverlies geleden. Tot echte kansen kwam men in die fase dan ook niet. En Rigtersbleek dan? Die lieten aanvallend heel weinig zien. Alleen uit een drietal gevaarlijk indraaiende hoekschoppen was men gevaarlijk. Uit de laatste hoekschop ontstond eigenlijk de enige kans voor Rigtersbleek in de hele wedstrijd. Met een halve omhaal testte Daniël Nordkamp ATC-doelman David Arun, maar David wist hier te redden. In de laatste minuten voor rust liet ATC na om de wedstrijd halverwege al in het slot te gooien. Na eindelijk weer een vlotte combinatie werd een schot van Boudewijn geblokt en even later verzuimde Mervin Jansman om de trekker over te halen.

In de wetenschap dat ATC tot nu toe steeds één goede helft afwisselde met één slechte (mindere) en de eerste helft zeker niet groots was, gingen we er in de tweede helft maar even goed voor zitten. Met Bas Peters in de ploeg voor Quint Wolsink begon men de tweede helft. ATC begon furieus. Kansen voor Pascal van Bel en Gilian Wilms leverden nog niets op. Daarnaast speelde men in kansrijke situaties de zaak niet goed uit. In de 52e minuut werd de score toch verhoogd. Mervin speelt in de as Ebi aan met een man in de rug, Ebi draait fraai om zijn as en met zijn linkerbeen treft hij prachtig doel: 0-2. De koek is nog niet op, want drie minuten later is het al 0-3 als Boudewijn met een afstandsschot doelman Nick Louwman verschalkt.

De kansen rijgen zich vanaf dat moment aaneen en het is een wonder dat het nog heel lang 0-3 blijft. De mooiste kansen zijn niet aan ATC besteed, al moet ook gezegd worden dat Rigtersbleek-doelman Nick Louwman één van de weinige Enschedeërs is die wel op de been blijft. Met armen en voeten weet hij menige treffer te voorkomen. Bij een schot van Max was hij ook kansloos, maar die bal belandde op de paal. In de 77e minuut krijgt ATC ook nog de hulp van Rigtersbleek. Ebi onderschept een hele slechte terugspeelbal en kan probleemloos de doelman omspelen en de bal in het lege doel schieten: 0-4. In de laatste fase is ATC nog één keer dichtbij, als de ingevallen Robert Wilens de vandaag uitstekend spelende Stefano Ham bereikt. Zijn schot gaat rakelings voorlangs.

De wedstrijd eindigt met een vervelende situatie. Op de middenlijn werkt Dylan Rickhoff op ruwe wijze Max over de zijlijn. Op deze plek, met deze stand en zo vlak voor tijd is dit een dwaze overtreding. Door het gladde veld knalt Max tegen langs het veld staande oefendoeltjes. De schade: een tand eruit, een gezwollen gezicht en een beenblessure. Max moest naar de kleedkamer. Scheidsrechter Soeter besloot even later terecht om na 90 minuten af te blazen en liet de blessuretijd voor wat het was.

ATC boekt een verdiende overwinning, met eindelijk weer een clean sheet, en door de uitslagen op de andere velden is de aansluiting met de top er weer. Met nog twee wedstrijden te spelen in de eerste periode is er bovenin nog van alles mogelijk. Hierover volgende week meer. Dan zijn de resultaten van de twee gestaakte wedstrijden ook bekend. Deze worden namelijk dinsdag uitgespeeld.