2 - 1

ATC'65 VR1

Vrouwen, VR1, Groep 3 13

16 september 2017 12:30

A sort of homecoming zong U2 ooit.  Zo voelde het gisteren. Weer vertrekken vanaf de Jop, weer naar HHC in Hardenberg en weer verliezen. Gisteren was dat niet nodig, maar het is een bekercompetitie met vreemde uitslagen en dus gebeurde het wel.

Onderweg ter hoogte van Deurningen dacht ik laat ik nog eens een open deur intrappen. Ik ben er tenslotte niet voor niets bij. Ik vroeg Myrke om even een appje te sturen met de vraag wie de kleding bij zich had. Er volgde al snel een antwoord met “Wij rijden even terug”.  A sort of homecoming.

Marcel was later dus ik mocht de opstelling doorgeven en een paar laatste tactische tips. “Direct er vol op en zorg dat je snel scoort”. Nou, daar konden de dames wel wat mee. Na 3 minuten scoorde Sanne na een corner van Joyce. Helaas had ik vergeten te vertellen wat we daarna zouden doen en een minuut later was het weer 1-1. Na een kwartier maakte HHC ook de 2-1 en dit werd ook de ruststand. We speelden te onrustig en gingen mee in het voetbal van HHC in plaats van de opbouw te zoeken. De voorsprong bij rust was dan ook verdiend en eigenlijk kon HHC meer aanspraak maken op 3-1 dan wij op 2-2. In de rust gaf Marcel de nodige aanwijzingen over hoe we de tweede helft moesten aanpakken en dit pakte goed uit. De tweede helft waren wij de betere ploeg met genoeg kansen op de 2-2, maar hij viel niet. Joyce kon de bal net niet langs de keeper spelen, Noor net wel maar hier bal ging net naast het Hardenbergse doel. Joyce mocht nog drie vrije rappen nemen net buiten de zestien, maar deze gingen net over. We kregen nog een aantal corners die gevaarlijk voor het doel kwamen maar ook hier viel geen goal uit. Jody gaf nog een prachtige “Bananenflanke” zoals onze oosterburen zeggen waar iemand alleen maar tegenaan hoefde te lopen, maar helaas deed niemand dat. Vlak voor tijd leek Aniek alsnog de gelijkmaker te maken  toen ze het duel van de laatste man won en alleen op de keeper afkon. Ze kreeg de bal daar niet langs en de rebound werd van de doellijn gehaald. Achteraf blijkt dat een eventuele 2-2 ook niet had uitgemaakt. We hebben de slag verloren, maar nog niet de oorlog. We moeten dinsdag winnen van Achilles’12 om door te gaan dit had bij een gelijkmaker niet anders geweest. Dit zal nog moeilijk genoeg worden.

Daarom nu alvast een tactische tip van de leider: “Direct er vol op en zorg dat je snel scoort” en nu ook het vervolg “En zorg dat je geen goal tegen krijgt”.