Zenderen Vooruit JO15-1

Onder 15, JO15-3, Groep 3 39

9 september 2017 11:30

Anthony Koetsier

Op een regenachtige zaterdag stond onze tweede wedstrijd in de bekercompetitie gepland. Het bijna volledige team (Ferran was nog afwezig vanwege een blessure aan zijn voet) mocht aantreden tegen Zenderen Vooruit JO15-1.
Vlak voordat de wedstrijd begon werd het gelukkig voor de spelers en toeschouwers langs de kant droog en hielden we het de gehele wedstrijd droog.
Na de ruim verloren wedstrijd vorige week tegen ATC’65 JO15-3 nu dan een tegenstander met een mix van spelers waarbij het overgrote deel eerstejaars waren.
ATC’65 begon de wedstrijd met Erben weer op de rechtervleugel positie (terug van een blessure). Verder was ook Rob weer inzetbaar na terug te zijn van vakantie.
Het team begon met de volgende spelers: Thom op doel, Tiebe op linksback, Roald en Marijn centraal achter, Mark op rechtsback. Op het middenveld stonden links Mauro, Cas centraal, Jesse op rechts. In de voorhoede stond David op links, Mick in het midden en Erben op rechts. Michiel en Rob stonden als wissel klaar om in te vallen.
Zenderen Vooruit nam in de eerste minuten van de wedstrijd meteen het initiatief. ATC’65 had de handen vol aan de snelle voorhoede spelers van Zenderen Vooruit. Ook fysiek en conditioneel leek Zenderen Vooruit beter voor de dag te komen.
Toch waren er ook wel kansen voor ATC’65 zo in de 3e minuut een spurt van Erben over rechts, maar helaas wist hij de bal niet bij onze spits te krijgen. Een kleine minuut later werd de doorgebroken David vastgehouden door een verdediger van Zenderen Vooruit, de scheidsrechter paste de voordeelregel toe, maar helaas was David dermate uit balans gebracht dat zijn schot onvoldoende kracht bevatte om het de doelman van Zenderen Vooruit lastig te maken.
Even later kreeg Zenderen Vooruit een enorme kans uit een hoekschop die hoog voor het doel van ATC’65 werd gebracht, in de kluts belandde de bal op een hoofd van een Zenderen Vooruit speler die de bal gelukkig voor ATC’65 over het doel kopte.
In de 17e minuut werd er door ATC’65 voor het eerst gewisseld. Erben en David gingen eruit, Michiel en Rob kwamen hun plaats innemen.
Twee minuten later een prima verdedigende actie van Mark met sliding wist hij de tegenstander de bal te ontnemen, het leidde wel tot een hoekschop maar daar kwam verder niets uit voort.
In de 20e minuut volgde er nog een schot van Zenderen Vooruit op het doel van ATC’65, gelukkig belandde de bal net naast de rechterpaal.
Vier minuten later dan toch de 0-1 voor Zenderen Vooruit, een prima doelpunt van Zenderen Vooruit. In de 30e minuut volgde de 0-2 uit een snelle counter van Zenderen Vooruit.
Jesse werd gewisseld voor Rob en Marijn werd gewisseld voor Erben.
In de 33e minuut volgde de 1-2 door een prima doelpunt van Erben die de diepte werd ingestuurd en de bal prima onder de doelman van Zenderen Vooruit in het doel schoot.
Zo ging ATC’65 met een 1-2 achterstand de rust in.
Zenderen Vooruit had de overhand op het middenveld en over en weer werd de snelle counter toegepast.
In de tweede helft volgde er een aanpassing in de opstelling, Mauro ging weer spelen op de linksback positie in de hoop het verdedigend op links wat beter georganiseerd te krijgen.
Dit werkte wel goed, echter direct in de tweede helft viel toch de 1-3 voor Zenderen Vooruit. Onze doelman Thom raakte hierbij geblesseerd aan zijn rechterpols, in zijn poging om de bal te keren belandde zijn hand op de grond en klapte deze om. Hierdoor kon hij de bal niet goed keren en rolde de bal in het doel.
In de 40e minuut viel de 2-3. Michiel wist met een hard schot van de rand 16 meter de doelman van Zenderen Vooruit te verschalken.
Even later een kans voor Zenderen Vooruit, de bal belandde in het doel van ATC’65. Het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter, omdat Thom binnen het 5 metergebied omver werd geduwd door de tegenstander. Er was nog wat discussie over het wel of niet afkeuren van het doelpunt, maar de scheidsrechter bepaalt en dus geen doelpunt.
Na 45 minuten voetbal een kans voor Michiel , zijn schot ging echter links naast het doel van Zenderen Vooruit. Drie minuten later volgde er nog een kans voor David, een speler van Zenderen Vooruit wist de bal nog net op tijd voor de voeten van David weg te tikken. Uit de hierop volgende hoekschop wist ATC’65 geen kans te creëren. In de 56e minuut een blessure bij Marijn, voor de tweede keer in korte tijd werd hij in de buik geraakt. Eerst een bal nu een voet van de tegenstander, na de blessurebehandeling kon hij gelukkig weer verder.
In de 57e minuut viel de 2-4, een schot vanaf de rand 16 meter belandde in de linker hoek van het ATC’65 doel.
Een minuut later kwam Tiebe er weer in voor Marijn. Onze spelers raakten uitgeput, je zag het door het vele stilstaan van de veldspelers.  In de 63e minuut kwam Marijn er weer in en ging Rob er weer uit.
In de 67e minuut nog een kans voor ATC’65. Een vrije trap op een 25 meter van het doel werd genomen door Mick, de doelman redde door de bal uit de linkerbovenhoek te halen. Niet veel later werd er door de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd gefloten, eindstand 2-4 voor Zenderen Vooruit.
Wel weer verloren, maar toch was er al wel vooruitgang te zien in het team. Daarnaast de complimenten aan de spelers die onderling niet mekkerden en elkaar juist opbeurden als er iets niet goed ging. Als we zo doorgaan wordt het spel vanzelf beter en gaan we ook wel een partij weer winnen. De komende week weer hard werken aan onze conditie en het positiespel en wie weet kunnen we dan volgende week onze eerste winstpartij gaan noteren.