16 september 2017 11:15

Scheidsrechter

Rik Roosjens

Onbekend

Vandaag de laatste bekerwedstrijd van dit seizoen, de tegenstander is SVVN uit Nijverdal.
SVVN heeft net als ons twee bekerwedstrijden verloren.
In deze wedstrijd gaat het er om wie niet als laatste eindigt in de bekercompetitie.
Ons team was m.u.v. Erben weer compleet, Erben was helaas geblesseerd (achillespees blessure).
Er werd gespeeld op veld 4, het veld lag er weer prima bij en het slechte weer trok gelukkig aan ons voorbij.
Al direct in de wedstrijd een kans voor ATC’65, in de 2e minuut legde Marijn de bal op Rob en zijn schot rechts op het doel werd door de doelman van SVVN gestopt.
Kort daarna, in de 5e minuut, een counter van SVVN. Onze doelman Thom wist de SVVN aanvaller prima naar de rechterkant van de 16 meter te drijven en Marijn nam de verdediging van het doel over. Mark wist vervolgens de bal te veroveren en uit te verdedigen. Een prima samenwerking van onze verdediging.
In de 7e minuut wist Mick met een prima actie Rob te bereiken. Rob legde de bal af op Jesse, maar helaas kreeg Jesse niet de tijd om te schieten door goed verdedigen van SVVN.
Even later een schot van Rob op doel, na een pass van Mick, het schot was echter te zacht om de SVVN doelman te verschalken.
In de 13e minuut volgde de 0-1 voor SVVN na wat minder goed uitverdedigen van ATC’65. Onze doelman wist eerst nog redding te brengen op een schot van SVVN, maar helaas voor ons wist de linksbuiten van SVVN de bal in de rebound als nog tegen de touwen te schieten.
ATC’65 ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker.
Het leidde tot over en weer counter voetbal. Zeker de verre uittrappen van de SVVN doelman leidden vaak tot gevaarlijke counters, maar onze middenvelders en verdediging stonden vaak goed opgesteld en wisten de counter vaak in de kiem te smoren.
In de 17e minuut een prima schot van Rob op een meter of 18 van het SVVN doel, zijn schot belandde helaas net links naast het doel.
Drie minuten later probeerde Mick het nog een keer, na een voorzet van Rob, ook zijn schot was te zacht om de doelman van SVVN te verrassen.
In de 25e minuut volgde er nog een blessurebehandeling van Mark. Met een goede sliding had hij kort daarvoor een aanval van SVVN onschadelijk weten te maken. Hierbij werd hij echter vol geraakt door een SVVN speler. Helaas kon Mark na de blessurebehandeling niet meteen verder en werd hij gewisseld.
Na 28 minuten spelen dacht Jesse laat ik de trekker eens overhalen, helaas ging zijn schot op een meter of 25 van het SVVN doel net over.
Nauwelijks een minuut later wist Mick wel het doel te vinden, na het uitkappen van een SVVN speler op de rand 16 wist hij met een goed schot de 1-1 te maken.
Vervolgens wist ATC’65 voor het rustsignaal goed druk te zetten op de niet altijd even sterke verdediging van SVVN, maar het leidde niet meer tot doelpunten.
Na de rust begon ATC’65 direct met weer druk te zetten op SVVN. In de 37e minuut leidde het al tot een kans, de bal ging echter net over het SVVN doel.
Maar ook SVVN kreeg zijn kansen. In de 40e minuut belandde een SVVN schot via de rechterbuitenkant van de paal naast het doel van ATC’65.
Na 43 minuten spelen, wederom een counter van ATC’65. Mick speelde David in de diepte aan, zijn schot op doel kwam in de handen van de SVVN doelman.
Even later een handsbal van SVVN net buiten het 16 meter gebied. De bal wordt in de 16 meter geschoten en via een soort scrum belandde de bal over de achterlijn. Uit de hieruit volgende hoekschop kwam geen kans voor ATC’65.
In de 48e minuut een snelle counter van SVVN, onze doelman wist door snel uit het doel te komen de bal echter tijdig weg te schieten.
Het spel bleef op en neer gaan, dan een kans voor ATC’65 en dan weer één voor SVVN.
Na precies 70 minuten spelen blies de scheidsrechter, die overigens een prima wedstrijd floot, voor het eindsignaal.
Een 1-1 eindstand was ook precies hetgeen beide teams verdienden. De teams waren aan elkaar gewaagd en kunnen zich nu beide gaan opmaken voor de najaarscompetitie.
Eerst nog een paar keer flink trainen, oh wat zijn die conditielopen van Patrick zwaar!
Maar zonder conditie gaan wij geen wedstrijden winnen, dus Patrick ga zo door.
De 3 bekerwedstrijden boden voor ATC’65 JO15-4 een prima gelegenheid om spelers te testen op de verschillende posities. De trainer/coaches mogen nu gaan bedenken hoe ze aan de competitie willen gaan beginnen (met welke spelers op welke posities).
Volgend weekend zullen wij het gaan zien in de wedstrijd tegen Borne JO15-1, altijd een lastige tegenstander voor ATC’65.