5 - 0

DES VR1

Vrouwen, VR1, 4e klasse 2

23 september 2017 14:00

Vandaag onze eerste wedstrijd op het fonkelnieuwe veld 3. Het zag er van de week nog niet naar uit dat we er vandaag zouden kunnen voetballen, maar er was knap werk verricht en we konden erop spelen. Men was alleen vergeten om bollen voor de cornervlaggen in de grond te stoppen, want deze waren nog niet gegroeid. Verder lag het er prima bij.

We begonnen  net als afgelopen dinsdag matig. Net als toen was het eerste doelpunt een ommekeer. Nu duurde het 20 minuten. Daarna gingen we makkelijker en beter voetballen. Ik denk er dan ook over na om voortaan pas een kwartier na aanvang te komen, maar ja, dan zal ik wel een berichtje krijgen van Noor om een bijdrage in de boetepot te doen.

De eerste 20 minuten ging het gelijk op, zonder dat dit voor beide teams kansen opleverde totdat Aniek de buitenspelval ontweek na een steekbal van Noor en koel afrondde. Of het buitenspel was kon ik vanaf mijn positie niet zien. De grensrechter zei na de wedstrijd dat er wel 3 van ons buitenspel stonden, maar niet die nummer 16 en dus liet hij doorgaan. Wel (h)eerlijk, een grensrechter die vlagger is voor de regels en niet voor zijn eigen team.  Uiteindelijk maakt dat het spelletje mooi toch?

De 2-0 was de mooiste van vandaag. Ana ging op links door en schoot op de paal, de terugkomende bal werd door DES weggewerkt en kwam voor de voeten van Liana. Zij bedacht zich niet en schoot de bal van 25 meter net onder de lat in het doel. Ana had later na een combinatie tussen Aniek en Joyce nog de kans op de 3-0, maar deze ging naast.

Direct na rust viel de 3-0 wel. Ik schreef net dat de 2-0 het mooiste doelpunt was, de mooiste assist kwam op naam van Anouk. Ze gaf een prachtig steekballetje op Aniek en die rondde dit weer koeltjes af. Hiermee was de wedstrijd wel beslist. Net als dinsdag kwamen we na rust beter uit de kleedkamer dan in de eerste helft.

De 4-0 kwam weer op naam van Aniek. Nu uit een corner van Myrke. Ik dacht even dat ze de bal zou koppen, maar ze bedacht zich op het laatste moment. Ze wou waarschijnlijk voorkomen dat haar haren in de war kwamen, waar de leider overigens weinig tot geen last van heeft. De bal kwam na een scrimmage alsnog voor haar voeten en ze maakte haar derde en onze vierde.

Daarna leek Aniek op weg naar de 5-0, maar ze raakte de onderkant lat. De terugkomende bal kwam weer voor haar voeten, maar hier kon de keeper met de voeten prima redden. De daarvan terugkomende bal werd ingeschoten door Anouk en ook hier kon de DES keeper redding brengen. Het leek wel een schiettent en toen de kruitdampen waren opgetrokken was de DES keeper “the last man standing”.

Het frame van de nieuwe doelen was inmiddels voldoende getest want ook Esmee had de paal al geraakt. Even voor de materiaalman: de doelen staan goed, die zitten wel vast in de grond.

Anouk maakte later alsnog de 5-0 met een droge knal. Lunez was nog dichtbij de 6-0 met een mooie kopbal, maar het bleef bij 5.