Vrouwen, VR1, 4e klasse 2

30 september 2017 12:00

Vandaag de tweede competitiewedstrijd. Uit tegen Sv Drienerlo. Op het universiteitsterrein. Het was heerlijk najaarsweer, jammer van die ene bui.

We hebben een nieuwe camera gekocht, dus deze kon ik vandaag mooi eens proberen. Nu zitten er zoveel knopjes en mogelijkheden op dat je een complete studie nodig hebt om dit apparaat te kunnen gebruiken. Na vandaag kan ik dan ook oprecht beweren dat ik op de universiteit gestudeerd heb.

Britt was er vandaag ook weer bij. Dan denk ik toch weer even terug aan enkele wedstrijden die ze in het verleden speelde. Wel jammer is, dat toen ik zelf weer terug kwam de meiden zich eigenlijk alleen het moment konden herinneren dat ik tijdens het vlaggen onderuit ging. Tja..

Vandaag was het niet de eerste 10 of 20 minuten die matig waren, nu de gehele eerste helft. We gingen dan ook met een 1-0 achterstand in de rust terug naar de droge kleedkamer om te genieten van een warme kop thee. We hadden geen kans gecreëerd en mochten eigenlijk blij zijn dat het maar 1-0 was. Niet dat Drienerlo nou zoveel beter was, maar ze hadden nog wel twee grote kansen. Bij de ene kon Jody net op tijd ingrijpen, bij de ander Sanne.

In de rust zette Marcel een paar dingen om en werd afgesproken om te proberen de belangrijke spelers van Drienerlo geen ruimte te geven.  Dit lukte prima, waardoor we een heel goede tweede helft speelden en uiteindelijk verdiend de wedstrijd wonnen.

Vlak na rust had Joyce al een grote kans na een steekbal van Noor, maar ze schoot net naast. Even later was het wel raak. Noor speelde Joyce aan en zij stuurde Ana diep. Ana maakte het koel af en we stonden op 1-1. 10 Minuten later was het weer raak toen Noor met een steekbal Ana alleen voor de keeper zette en Ana het weer afmaakte.  We hadden daarna nog een paar goede kansen via Aniek en Joyce. Een kwartier voor tijd dacht Anouk; “jullie kunnen allemaal mijn rug op en de bal ook”. En werkte zo een corner van Myrke in het doel. Hierna namen we wat gas terug en kon Drienerlo weer een beetje terug in de wedstrijd komen. Ze hadden nog een paar kansen en raakten de lat nog een keer, maar scoorden niet meer.  Deze horde hebben we genomen. Het was een moeizame overwinning, maar wel eentje die telt, want Drienero heeft een prima ploeg.