3-3 (3-3) Eerste puntenverlies voor Vrouwen 1 zat

28 oktober 2017 13:30

Scheidsrechter

Ewout de Boer

Onbekend

Het zat er al een tijdje aan te komen. Hij had zelfs al een paar stevig aan de deur geklopt, maar vandaag was hij er dan echt. Ons eerste competitiepuntenverlies van 2017. Na een serie van 15 (!) competitieoverwinningen op rij volgde nu een gelijkspel. Al met al een terechte uitslag in een echt voetbalgevecht. Het voetbal was bij vlagen niet geweldig, maar de passie en inzet van beide kanten leverde een leuke en spannende wedstrijd op.

De voorbereiding verliep chaotisch doordat we na allerlei appjes uiteindelijk maar met 9 spelers bij de voorbespreking zaten. Toch vreemd, want die mocht ik vandaag doen en je zou toch verwachten dat men die niet wil missen. Maar een aantal lukte het toch om er onderuit te komen. Gelukkig is Marcel er volgende keer weer.

Ondanks de onheilspellende weersverwachting voor vandaag had ik toch geregeld dat we met droog weer konden voetballen, dat ik dit na de wedstrijd moest bekopen met een nat pak op de terugweg is dan een vervelende bijkomstigheid. Maar ja, voor de dames doe je alles toch?

In het begin van de wedstrijd had Vogido een licht overwicht zonder daaruit echt grote kansen te krijgen. Wij hadden zelf ook een paar kleine kansen. Na 28 minuten maakte Esmé met een prachtig afstandsschot na aangeven van Joyce de 1-0. Vijf minuten later mocht Joyce  na een overtreding op Ana in de beruchte 16 een strafschop nemen. Joyce schoot koel de 2-0 op het scorebord. Drie minuten later was het aan de andere kant raak na een scrimmage waarbij de bal op de paal belandde en Vogido de terugkomende bal achter Myrke kon schieten. Acht minuten later was het weer raak. Een schot van afstand van Vogido ging langs alles en iedereen heen en paste precies in de verste hoek. Ana zette ons met een prachtig schot op 3-2, waarna weer snel een antwoord volgde door Vogido toen ze de  3-3 maakten uit een strafschop.

Na rust was het gedaan met de doelpunten. Onze verdediging met Jody, Noor, Michelle en de voor haar op een vreemde plek prima spelende Liana en later Emeli hielden de poort dicht. Vogido raakte nog een keer de lat en wij hadden zelf nog 2 kansjes, maar doelpunten vielen er niet meer.

De wedstrijd was een slijtageslag, waarin beide teams het uiterste gaven en die dus eindigde in 3-3