Vrouwen, VR1, 4e klasse 2

4 november 2017 14:45

Tja…. Wat moet je hier nu over schrijven?

We hadden een spelerstekort vandaag en dus moesten we spelers lenen. Nu hebben we zelf al een piepjong team, maar nu hadden Anouk ,Sara en Kirstern van de O- 17 erbij, waardoor de gemiddelde leeftijd nog een stuk omlaag ging. Als we de volgende keer nog jongere meiden moeten meenemen, dan moeten we haast een pak Pampers in de tas doen. Maar deze 3 meiden hebben zich kranig geweerd en het prima gedaan.

We speelden de eerste 25 minuten wel redelijk, zonder echt gevaarlijk te worden. PH had wel een overwicht maar ook zij kwamen niet tot echte kansen. Het vreemde was dat het keerpunt van de wedstrijd eigenlijk een blessure van de PH keeper was. Op de een of andere manier had dit een verlammende werking op ons. In de 25e minuut maakte Ph de 1-0 en even later viel ook de 2-0. Eigenlijk had de scheids, die overigens prima floot, toen ook wel af kunnen fluiten. 8 Minuten voor rust viel ook de 3-0, wederom uit een mooie counter. Direct daarna kon Ana iets terugdoen, toen ze zich door de verdediging worstelde en de 3-1 maakte.

In de rust volgde een discussie tussen de meiden over waar het beter moest. Marcel zette de poppetjes iets anders neer om nog terug in de wedstrijd te komen.  De inzet en passie kwamen weer wat terug en we probeerden ons terug in de wedstrijd te knokken. Dit lukte nog heel behoorlijk, tot PH de 4-1 en direct daarna de 5-1 maakte. Daarmee knakte er wat en was de wedstrijd gelopen. Dat PH er nog 2 bij maakte was voor de statistieken.

Tuurlijk PH was de betere ploeg vandaag, maar voetballend deden we nog niet zo slecht. We werden voornamelijk afgetroefd op strijd en inzet. En PH ging fantastisch met de geboden kansen om. Ze maakten een aantal heel mooi uitgespeelde doelpunten en dan kom je op 7-1.

Ach, je kunt beter één keer met 7-1 verliezen dan 7 keer met 1-0 toch?

Maar dit moet natuurlijk wel een incident zijn. De komende 2 weken hebben we geen wedstrijd. Als we allemaal deze twee weken eens gebruiken om eens goed in de spiegel te kijken om te zien waar het vandaag fout ging en om te kijken waar het beter moet, dan heeft deze wedstrijd toch nog zijn waarde gehad.

Marcel, Tom en ik weten dat jullie beter kunnen dan wat jullie vandaag als team hebben laten zien.