Onder 15, JO15-4, 3e klasse 15

11 november 2017 12:30

Onbekend

Vandaag de wedstrijd tegen De Esch JO15-2 in Oldenzaal.
Op het hoofdveld, weer eens echt gras, mochten onze jongens aantreden tegen De Esch JO15-2. Een team dat nog maar één keer wist te winnen in de competitie en verder geen punten wist te pakken.
Helaas kon Marijn niet spelen (vanwege zijn armbreuk) en David (vanwege familieomstandigheden).
Basten was gelukkig bereid gevonden om met ons team mee te spelen.
De wedstrijd werd begonnen met een jeugdscheidsrechter aangezien de aangewezen scheidsrechter iets later zou arriveren. Na ongeveer 4 minuten kwam deze scheidsrechter en wisselden ze van plek.
Of dit van invloed zou zijn op de wedstrijd……u leest het verder op in dit verslag.
In de eerste helft was er een duidelijk overwicht zichtbaar, ATC’65 zette volop druk op de tegenstander.
Een tegenstander die volop de buitenspelval achterin hanteerde en waar onze voorhoede keer op keer intrapte. Op het randje van buitenspelval spelen is goed, maar steeds buitenspel staan is natuurlijk niet wat we graag zien.
Net zo goed als we het niet willen zien dat er onterecht wordt gevlagd voor buitenspel.
In de 13e minuut wist Rob voor ATC’65 de 0-1 binnen te schieten. Een mooi doelpunt.
ATC’65 bleef aanvallen en kreeg volop kansen. Maar ja, als je geen tweebenige spelers hebt moet de bal soms wel eens eerst naar het andere voetje….en dan is de kans weer voorbij.
Jongens de volgende keer schieten we gewoon een keer met het minder goede been, wie weet gaat hij er gewoon in.
Na 32 minuten spelen viel de 0-2. Eerst werd er een prima dieptebal over links op Erben gespeeld en vervolgens gaf Erben een prima pass op onze gelegenheidsspits Tiebe.
Tiebe wist er vervolgens wel raad mee en schoot de bal achter de doelman van De Esch JO15-2 in de touwen.
Nauwelijks 2 minuten later wist Erben de 0-3 te maken met een prima schot in de linkeronderhoek van het doel van de tegenstander.
Kort daarna floot de scheidsrechter voor de rust.
Het leek er op dat onze jongens de buit binnen hadden, de waarheid was echter anders.
Want zoals al vaker dit seizoen was de tweede helft van een veel minder niveau als de eerste helft.
In de rust was het begonnen met regenen en zo moesten de teams in de tweede helft in de regen spelen.
Wat de tegenstander in de rust in de thee had gekregen weten we niet, maar ze begonnen een heel stuk feller aan de tweede helft als in de eerste helft. En hadden onze jongens last van de regen?
Onze jongens wisten niet wat ze overkwam. De Esch JO15-2 had enkele tactische aanpassingen doorgevoerd en ging meer in de aanval.
Ook de duels werden scherper en steviger. Zo stevig zelfs dat de scheidsrechter een rode kaart moest trekken voor een speler van De Esch JO15-2 die een speler van ATC’65 achterna ging. Een actie die door de scheidsrechter niet op prijs werd gesteld en beloond werd met een rode kaart.
De Esch JO15-2 moest vervolgens verder met 10 man.
Echter dat deden ze vol passie, iets wat we bij ATC’65 in de tweede helft wat misten. De Esch JO15-2 zette met 10 man er nog een tandje bij.
Uit een counter van De Esch JO15-2 viel de 1-3. Nog niets aan de hand zou je zeggen.
Maar niet veel later viel de 2-3 ook (ging de bal nu door het net of niet? de bal lag uiteindelijk wel schuinachter het doel).
Alle hens aan dek zou je zeggen, maar niets minder waar.
De Esch JO15-2 gooide alles op de aanval/counter. Ruimte voldoende achterin bij De Esch JO15-2 zou je dan zeggen, maar we maakten er onvoldoende gebruik van. En die keer dat we er wel gebruik van maakten werden we onterecht afgefloten door de scheidsrechter voor buitenspel (na een eerder foutief (ingetrokken) vlagsignaal van de assistent scheidsrechter).
Tsja als je ze dan zelf niet maakt krijg je het deksel op de neus. Wat we eerder nog wisten te voorkomen (tegen Wilhelminaschool en NEO) gebeurde, de 3-3 werd 4 minuten voor tijd gemaakt door De Esch JO15-2. Ondertussen wist Thom de 4-3 nog te voorkomen.
Het resultaat een volkomen onnodig gelijkspel.
Wat ging er nu goed en wat valt er nu nog te leren uit deze wedstrijd.
We zien steeds meer samenspel en combinaties tussen onze spelers, we laten de bal steeds meer het werk doen. Hopelijk kunnen we dat ook blijven doen als de tegenstander meer druk zet, snelheid van handelen is dan noodzakelijk.
Als we met 2, 3, 4 tegen nul voor staan is de wedstrijd echt nog niet gespeeld.
Blijf geconcentreerd, laat je eigen spel niet beïnvloeden door het gedrag van de tegenstander en verdeel je energie over de 2 helften.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen KOSC JO15-2, altijd een lastige tegenstander en een echte 6 punten wedstrijd.
KOSC wist o.a. wel met ruime cijfers van De Esch JO15-2 te winnen.
Misschien laten we volgende week zien dat we het wel kunnen en houden we de 3 punten in eigen huis.