Mats Morsman (schot)

Onder 9, JO9-1, Hoofdklasse 5

11 november 2017 10:00

Op zaterdag 11 november  2017, om 10.00 uur stond de topper tussen TVC ’28 J09 en ATC ’65 JO9 op het programma in Tubbergen.

Beide teams doen het goed in de competitie en in de beker waren ze elkaar ook al tegen gekomen. Die bewuste zomeravond was ATC zeer gretig en sterk en was die avond duidelijk een maatje te groot.

Vandaag was het wat anders. Bij aanvang van de wedstrijd waren onze jongens in het begin niet echt scherp, men was op dat moment nog niet echt bij les en verloren diverse duels van onze fysiek wat sterkere tegenstander. In de eerste helft kon je wel zien dat onze jongens wel meer voetballend vermogen hadden, maar het leek erop dat onze jongens waar normaal de gretigheid en inzet vanaf spat, dat deze vanochtend meer met zichzelf aan voetballen waren dan dat men als collectief bezig waren. Individueel stuk voor stuk, hadden we de sterkere spelers, maar door inzet en het collectieve goede positie spel van onze tegenstander, leidde ertoe dat er uit twee goed uitgevoerde counters een tweetal doelpunten werd gemaakt. Als ploeg hadden de jongens het meeste balbezit, maar waren niet bij machte om goede kansen te creëren. Op een tweetal momenten na, waarbij het nodige geluk ook ontbrak. Ruststand 2-0 TVC.

In de rust werd er door Kai en Lucas een donderspeech gehouden en aangegeven dat een goed resultaat nog mogelijk was.

Bijna gelijk vanaf de aftrap werd er door TVC de 3-0 gemaakt, waardoor het bijna onmogelijk werd om een punt te pakken. De tweede helft herpakte ATC zich mijn inziens redelijk knap. Ondanks het mindere voetbal, werd er vanaf de moment veel meer inzet getoond door ATC, dit resulteerde in veel meer kansen en een zeer knap doelpunt van Bram. 3-1 was een feit. ATC kreeg geloof en men ging eindelijk beter voetballen wat resulteerde in een aantal goede kansen, met een doelpunt van Mats 3-2, welke attent reageerde toen de keeper van TVC een bal losliet. ATC was op dat moment helemaal euforisch en vierde dit wat te lang. Gelijk vanaf de aftrap konden de jongens van TVC zonder problemen doorlopen, waarna de 4-2 eindstand werd bereikt. Het was typerend hoe dit doelpunt tot stand kwam. Al met al was een wat vreemde wedstrijd, waarbij onze jongens meer tegen zichzelf hebben lopen voetballen dan tegen de sterke tegenstander.

Vandaag zaterdag 11 november, helaas mijn inziens een terechte nederlaag tegen een tegenstander welke mindere voetballers had, maar een sterker collectief vormde. Zij wisten elkaar beter in het veld met goed samenspel  te vinden,  met een goede overwinning als resultaat.