Onder 9, JO9-1, Hoofdklasse 5

18 november 2017 8:30

Van uw verslaggever ter plaatse.

In de luwte na de nacht staan de jongens al weer te trappelen op een lekker potje te ballen.

Ze zijn gebrand om na het verlies van vorige week deze wedstrijd een goed resultaat neer te zetten. De jongens van Quick ’20 komen echter ook maar met 1 doel, de 3 punten weer mee te nemen naar Oldenzaal.

De wedstrijd begint, de jongens gaan direct in de aanval. In eerste instantie kan Quick de bal nog uitverdedigen, maar in tweede instantie scoort Bram met zijn spaghettibeen.

Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen.

Terwijl Quick het eerste tegendoelpunt nog aan het verwerken is scoort Sven de 2-0. Met dit tempo moet het wel een monsterscore worden vandaag.

En ja hoor, daar is de 3-0 al, een mooi doelpunt van Casper.

Het tempo gaat even omlaag. Er volgen enkele kansen voor ATC, maar dan toch uit het niets scoort Quick uit een counter de 3-1.

De jongens zijn gewaarschuwd, en doen direct een stapje extra. Aras scoort een prachtig doelpunt, 4-1

En weer uit een counter scoort Quick een doelpunt, Duncan komt goed uit zijn doel en kan in eerste instantie nog redden, helaas verdwijnt de bal alsnog in de netten, 4-2.

Uit een prachtige aanval na het welbekende tikkie takkie voetbal scoort Casper de 5-2.

Meerdere kansen volgen, we moeten even wachten op het volgende doelpunt, maar Aras scoort de 6-2, vlak daarna zorgt Casper alweer voor de 7-2. De wedstrijd is zo goed als binnen. Maar niet te snel juichen, direct uit de aftrap die volgt scoort Quick de 7-3.

Opnieuw volgen er meerdere doelpogingen, maar de bal gaat er niet in.

De wedstrijd duurt nog 10 minuten, de jongens geloven dat de winst al binnen is. Maar dan in twee minuten komt Quick terug van 7-3 naar 7-6. Het wordt nog onnodig spannend…….

De laatste 5 minuten moeten alle zeilen worden bijgezet, de bal vliegt van links naar rechts, hoewel het voetbal zelf minder hoogdravend wordt, is iedereen er op gebrand om deze wedstrijd te winnen.

Het verschil is weer twee, een mooi uitgespeelde kans, 8-6! Wederom volgt er een counter en een hard schot van Quick, 8-7.

De laatste 60 seconden lijken een eeuwigheid te duren, gelukkig maakt Aras een einde aan de spanning, hij scoort de 9-7!

Gezien de eerste dertig minuten een terechte uitslag, de volgende keer echter wel 40 minuten volhouden! Waarschijnlijk zaten de jongens al met hun hoofd bij de goedheiligman…..