2 - 1

KOSC JO15-2

Onder 15, JO15-4, 3e klasse 15

18 november 2017 11:30

Vandaag onze thuiswedstrijd tegen KOSC JO15-2 uit Ootmarsum. Na het onnodige gelijkspel vorige week tegen De Esch JO15-2 waren onze jongens er op gebrand een goede wedstrijd te spelen.
Deze week kon Marijn nog niet spelen i.v.m. zijn armblessure en daarnaast waren Michiel (ziek) en David (familieomstandigheden) niet aanwezig.
Gelukkig waren Joep en Gijs bereid gevonden ons team vandaag te komen versterken.
Donkere wolken pakten zich voor de wedstrijd samen boven sportpark Slangenbeek alwaar de wedstrijd op het nieuwe kunstgras van veld 3 plaats zou gaan vinden.
Gelukkig bleef de regen tijdens de wedstrijd beperkt tot een licht buitje.
De toss werd gewonnen door de aanvoerder van KOSC JO15-2 en hij koos er voor om de aftrap te mogen nemen. Onze aanvoerder Mick koos vervolgens de kant met de wind mee in de eerste helft.
Er was nauwelijks een minuut gespeeld toen de bal door ATC’65 op de strafschopstip mocht worden gelegd.
Tiebe werd door een verdediger van KOSC JO15-2 onderuit gehaald, bijna op de achterlijn tegen de rand van de 16 meter (maar wel binnen het strafschopgebied). Een volkomen onnodige overtreding van de verdediger van KOSC JO15-2 aangezien de bal over de achterlijn ging.
De toegekende strafschop werd fel betwist door de spelers en assistent scheidsrechter van KOSC JO15-2, Tiebe werd echter echt geraakt door de speler van KOSC JO15-2 (het was geen schwalbe).
Gijs legde de bal klaar op de stip en wist vervolgens de bal snoeihard links in het doel te schieten. 1-0 voor ATC’65 JO15-4.
Enkele minuten later volgde er nog commotie over het door de scheidsrechter toekennen van een doeltrap aan ATC’65 JO15-4 i.p.v. een hoekschop (en kort daarop nogmaals). Ook een scheidsrechter kan het soms even niet goed zien en bij twijfel heeft de verdedigende partij het voordeel, dus een doelschop in dit geval.
Het leidde in de wedstrijd tot nog meer strijd. KOSC JO15-2 had een aantal spelers in het team die fysiek erg vaardig waren en dat vaak tot op het randje van het toelaatbare deden. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden gingen onze jongens nu de duels wel fysiek aan (soms misschien nog onvoldoende, maar het begin was er). Ook bij ATC’65 JO15-4 werd er soms tot op het randje van het toelaatbare gestreden. De scheidsrechter kwam vaak ogen en oren tekort.
Na 8 minuten spelen wist Gijs met een schitterend afstandsschot de doelman van KOSC JO15-2 te verschalken, de 2-0 voor ATC’65 was een feit.
Binnen het team van KOSC JO15-2 leidde dit tot nog meer frustratie en fysiek spelen (trekken, duwen). Onze jongens gingen daar vlot in mee. De scheidsrechter liet veel toe om de snelheid niet uit het spel te laten gaan. Daar waar noodzakelijk werd er wel mondeling door de scheidsrechter gecorrigeerd (bij vloeken etc. werd een speler hierop door de scheidsrechter op aangesproken, idem bij teveel fysiek spel).
In de 12e minuut wist KOSC JO15-2 de aansluitingstreffer te maken, 2-1. KOSC JO15-2 zette er vervolgens nog een tandje bij. Hun fysiek sterke spelers werden vaak aangespeeld, echter deze werden vaak dubbel gedekt door spelers van ATC’65 JO15-4.
ATC’65 JO15-4 maakte handig gebruik van de counter, echter onze spelers waren in de afronding van een aanval soms net iets te gedreven of gehaast (struikelen over de bal, net een actie teveel maken etc.). KOSC JO15-2 probeerde met goed combinatie voetbal door de hechte verdediging van ATC’65 JO15-4 te komen, maar onze verdediging (daar waar nodig aangevuld met de middenvelders) wist toch steeds weer het gevaar van KOSC JO15-2 te voorkomen.
ATC’65 JO15-4 wist vervolgens met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan.
Tijdens de rust viel er nog flink wat regen uit de lucht, gelukkig klaarde het vlak voor het begin van de tweede helft op.
KOSC JO15-2 was er op gebrand om de achterstand ongedaan te maken. Naar mate de tijd vorderde werd er harder gespeeld. Dit leidde aan weerszijden van het veld tot situaties waarbij er over het randje werd gespeeld.
Halverwege de tweede helft werd een speler van KOSC JO15-2 hard onderuit gehaald door een speler van ATC’65 JO15-4. De scheidsrechter liet vervolgens deze speler door de elftalleider van het veld halen. Dat voorafgaand aan de actie van de speler van ATC'65 JO15-4 de speler van KOSC JO15-2 een overtreding maakte was de scheidsrechter ontgaan. Na een afkoelingsperiode kon de speler ATC'65 JO15-4 weer deelnemen aan de wedstrijd.
Er gebeurde tijdens de wedstrijd veel buiten het gezichtsveld van de scheidsrechter waardoor sommige spelers (van zowel KOSC JO15-2  als ATC’65 JO15-4) wat oververhit raakten.
Vervolgens trok de scheidsrechter de touwtjes aan door minder toe te laten, iets wat door sommige spelers ook weer niet werd gewaardeerd.
Kansen waren er over en weer, waarbij vooral het schot van Joep op de lat nog wel even moet worden genoemd. De bal spatte op de lat na een mooi schot van hem.
ATC’65 JO15-4 wist als team de rust toch het meest te bewaren en uiteindelijk de 2-1 over de streep te trekken. Dit ondanks verwoede pogingen van KOSC JO15-2 om minimaal de gelijkmaker nog te maken.
Volgende week de stadsderby tegen Achilles’12 JO15-2D. Hopelijk kunnen Marijn, Michiel en David dan weer spelen. Het zal een lastige pot worden gezien de wedstrijden die Achilles’12 JO15-2D al heeft gespeeld. Maar wie weet wat er voor ons te halen is op sportpark ’t Wilbert, de thuishaven van Achilles’12.