Quick '20 VR1

Vrouwen, VR1, 4e klasse 2

2 december 2017 14:00

Onbekend

Afgelopen week las ik een stuk over de hattrick in de krant. Het komt erop neer dat de term uit de cricketwereld komt. Als iemand een bijzondere prestatie levert, bijvoorbeeld 3 wickets achter elkaar gooit, de supporters een collecte met een hoed houden voor degene die dat presteert. Nu heb ik geen idee wat wickets zijn, maar het lijkt mij echt een heeeel knappe prestatie. Het werd vertaald naar het voetbal en werd 3 doelpunten achter elkaar in 1 helft zonder (tegen) goal tussendoor. Dus de hattrick heeft Ana vandaag niet gehaald. Het was trouwens ook veel te koud om met een hoed rond te gaan. Met een muts had wel gekund, maar het was ook veel te koud om die af te doen voor de gelukkige die hem vandaag op had.

We hadden eigenlijk al binnen een minuut op 1-0 moeten staat toen Joyce Ana alleen voor de Quick  keeper zette. Maar die keeper had een prima redding in huis en daarvan zouden er vandaag nog vele volgen. Ze keepte een heel goede wedstrijd. We hadden nog een paar goede kansen in de eerste helft en Quick had nog een paar uitvallen maar onze keeper Myrke kwam niet echt in de problemen. 7 Minuten voor rust kwamen we dan toch verdiend op de 1-0. Nu was Ana wel trefzeker na een door Joyce opgezette aanval die Britt aanspeelde. Zij kaatste de bal terug op Ana die door kon en beheerst schoorde. Dit werd tevens de ruststand.

Na rust scoorde Ana wel binnen een minuut. Na een prachtig passje van Joyce schoot ze de bal heerlijk binnen (2-0). 10 Minuten later was het weer raak. Weer was het Ana die een pass van Joyce afmaakte (3-0). Daarna namen we wat gas terug en ook Quick deed het wat rustiger aan. Het voetbal werd wat minder want het eerste uur lieten beide teams prima voetbal zien. Eigenlijk wist iedereen dat de wedstrijd gelopen was. 20 Minuten voor tijd ging er iets fout bij ons in de verdediging. Het was wat mistig, of misschien waren mijn oogleden vastgevroren, maar het leek net alsof er iemand iets te zacht terugspeelde en Quick attent reageerde en daarmee hun eerst competitiedoelpunt konden vieren. Voordat ze echter bekomen waren van de feestvreugde schoot Ana haar vierde tegen de touwen. Nu op aangeven van Aniek. Liana maakte de 5e nadat Noor een aanval had opgezet (5-1). Aniek maakte even later ons dozijn vol nadat ze vrij kwam na een steekballetje van een vallende Noor en dit koelbloedig afmaakte. (6-1). Het slotakkoord was aan Quick. Ook hier lieten mijn ogen mij even in de steek, want ook hier leek het net alsof we deze wat gemakkelijk weggaven. 6-2. Maar goed Quick had zo dubbel feest en wij hadden ook feest met 3 punten erbij.

Meiden wij hebben een goede wedstrijd gezien. Het eerste uur was prima, daarna werd de concentratie wat minder, maar wij waren dik tevreden.

Het was onze eerste wedstrijd na onze rampmaand november, waarin we alle wedstrijden met 7-1 verloren.