2-3 (1-0) Oops, we did it again. Weer een narrow escape

ATC'65 VR1

Vrouwen, VR1, 4e klasse 2

3 februari 2018 12:00

Naar Nijverdal vandaag. Naar D.E.S.. Ik was er nog nooit geweest en reed er via de navigatie naar toe. Langs het sportcomplex van de Zweef en over een parkeerplaats, omdat ik daar niet begreep wat de navigatie bedoelde, kwam ik bij een andere parkeerplaats waar ik de gele Beetle van Joyce zag staan. Toch makkelijk zo’n kleur auto die je niet overal ziet. Ik besloot om zelf daar ook maar te parkeren. Via een bospad kwam ik bij een prachtig gelegen veld in het bos met dito gebouwen. De meiden waren al op het veld met de warming up bezig.

De eerste helft was matig van onze kant. DES was feller en ging er vol op. Wij probeerden voetballend de oplossing te vinden, maar dat was vandaag niet voldoende. DES heeft gewoon een prima ploeg. Het eerste deel van het duel werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten, zonder grote kansen aan beide kanten. Na 20 minuten was het wel raak. DES mocht een vrije trap nemen en konden hun spits bereiken die de 1-0 maakte. Daarna kregen we een paar goede kansen om gelijk te komen, maar deze gingen er niet in.

In de rust werden er een paar noten gekraakt. Marcel gaf aan dat de meiden het gevecht aan moesten gaan, want zo zou het niet goedkomen vandaag. Onderling volgden er ook discussies en iedereen kwam veel beter uit de kleedkamer.

Na rust gingen we wel mee in het gevecht en voor de neutrale toeschouwers ontstond een heerlijke wedstrijd. Er stonden veel toeschouwers langs het veld en deze zullen wel voornamelijk voor DES zijn geweest en dus teleurgesteld zijn geweest over het resultaat, maar ze hebben in ieder geval een fantastische wedstrijd met een geweldige instelling van beide kanten gezien.

Na een kwartier maakte Esmé de gelijkmaker. We hadden al een paar kansen gehad, hij moest alleen een keer goed vallen en dat gebeurde nu. 10 Minuten later reageerde Aniek attent op een diepe bal en maakte de 1-2. Ik had haar tijdens de warming-up gezegd dat ze er 2 zou maken vandaag, ze gaf “drie” als antwoord. De eerste lag erin.

Daarna zakten we wat in en lieten DES komen om eventueel via een counter nog toe te kunnen slaan. Zeven minuten voor tijd leek het toch nog mis te gaan vandaag, maar Myrke kon met een fantastische redding een doelpunt voorkomen. Twee minuten later was het wel raak, toen de cornervlag de bal binnenhield en wij hierop niet attent reageerden, waardoor de bal voorgezet kon worden en de 2-2 viel.

Marcel en ik keken elkaar aan. “ Zonde, we hadden hier kunnen winnen", maar moesten genoegen nemen met een gelijkspel. Daar dachten onze meiden anders over. De prima fluitende scheidsrechter liet doorspelen na een overtreding op Joyce, nadat hij het voordeel bij Aniek had gezien en Aniek maakte beheerst haar tweede, zoals “Johanda” ook voorspeld had. Overigens had ze er in onze thuiswedstrijd in september 3 gemaakt, misschien dat ze daar mee in de war was.

Ik hoorde de teleurstelling bij de toeschouwers om me heen, ze vonden dat DES wel een punt verdiend had tegen de nummer 2 van de ranglijst. Eigenlijk vind ik dat ook wel, maar gestolen vond ik onze overwinning ook weer niet. Als er sowieso een winnaar had moeten zijn , dan denk ik dat wij dat gezien de kansen moesten zijn. Onbegrijpelijk dat DES voorlaatste staat, maar het geeft wel aan dat we een mooie competitie hebben. AZSV aan de bovenkant en Quick aan de onderkant zijn anders, maar de rest is goed aan elkaar gewaagd.