3 - 2

ATC'65 VR1

Vrouwen, VR1, 4e klasse 2

21 april 2018 14:30

Als zoals vrijdagavond mijn cluppie weer eens verliest doet me dat weinig eigenlijk. Ik neem de uitslag voor kennisgeving aan. Ik zeg ook altijd tegen iedereen die van een nederlaag baalt: “Je moet gewoon Kowet supporter worden, dan leer je wel omgaan met teleurstellingen”.  Een nederlaagje meer of minder kijk je niet meer van op.

Nu merk ik dat dit voor mezelf toch ook niet helemaal opgaat, want een nederlaag van de dames, zoals gisteren doet me toch wat. Er speelt me de hele tijd door het hoofd hoe dit nu kon gebeuren. En dan zie ik op televisie zo’n coach na de wedstrijd haarfijn uitleggen wat er fout ging en ik weet het nog steeds niet. Dan blijkt toch maar weer dat ik geen coach ben en me beter kan bezig houden met het schrijven van dit soort slappe verhaaltjes.

De eerste helft deden we het eigenlijk best goed. Quick had 1 grote kans maar die werd door reserve-, reserve- , reservekeeper Joyce met de punt van haar voet gestopt. Verder hebben we eigenlijk niets weggegeven. Aan de andere kant hadden we een paar kleine kansjes. Halverwege de eerste helft gaf Noor een prachtige steekbal op Anouk die hem in de korte hoek binnenschoot. Dit gaf wat rust en we hadden de wedstrijd onder controle. Een kwartiertje voor rust kon Lisanne voor het eerst sinds 14 oktober weer meedoen. Ze wou het voorzichtig weer een kwartiertje proberen en het voelde blijkbaar zo goed, dat ze de tweede helft ook nog 20 minuten speelde. Goed dat je er weer bij bent Lisanne.

Na rust werd het allemaal wat minder. De 1-1 viel kort na rust na een te zachte terugspeelbal. Quick drong aan op zoek naar meer want ons voetbal werd ineens een stuk minder. We zijn eigenlijk niet meer in de wedstrijd gekomen. Noor maakte nog wel de 1-2 na een ééntweetje (nee ,dit heeft niets met Twitter te maken, maar dit kon je vroeger nog zo schrijven zonder een link metTwitter) met Aniek  dwars door het centrum van de Quick verdediging. Tom had amper de tijd gehad om een duimpje te appen in de app groep voordat het alweer gelijk stond. We probeerden nog een keer aan te zetten, maar de kansen waren voor Quick. Een afstandsschot landde op de lat boven Esmé. En er kwam nog twee  keer een doorgebroken speler alleen op haar af, maar Esmé kon door goed ingrijpen meer tegengoals voorkomen. 5 Minuten voor tijd besloot de scheidsrechter een foute ingooi van ons te bestraffen, hoewel ik er gedurende de hele wedstrijd  aan beide kanten meerdere heb gezien, was dit blijkbaar de bekende druppel die de emmer deed overlopen.  Hieruit volgde de 3-2. Maar de ingooi was rond de middenlijn en was dan misschien wel de inleiding tot dit doelpunt, maar natuurlijk niet de reden hiervan. Het was nog een lange weg naar ons doel met kansen om in te grijpen, maar dit lukte niet en hierdoor kwam Quick op 3-2.

Het was een onnodige nederlaag, maar op basis van de kansen een terechte overwinning voor Quick’20.

Na de wedstrijd werden er onderling een paar harde noten gekraakt. Ach, soms is dit wel goed en dat je even ziek bent van zo’n nederlaag mag ook best. Als een nederlaag je weinig meer doet is dit een slecht teken. Dan kun je net zo goed Go Ahead supporter worden.