PH VR1

Vrouwen, VR1, 4e klasse 2

10 maart 2018 15:55

Tom Jaspers Faijer

Tot mijn grote verbazing kwam ik er afgelopen week achter dat ik op mijn telefoon een app met  een notitieblokje heb. Dus ik besloot deze maar eens te gebruiken vandaag. In de eerste minuut had ik hem al nodig en nadat Emeli mij had uitgelegd hoe het werkte (“op het groene plusje drukken”) kon ik gebruik maken van  deze voor mij nieuwe technische ontwikkeling.

Marcel had zijn huiswerk goed gedaan en de lessen uit de eerste wedstrijd meegenomen in de bespreking, Britt werd opgeofferd aan hun gevaarlijkste aanvaller Ruth en dus moest Britt beginnen op een voor haar onbekende plek als linksback. Later ging Ruth op links spelen, waardoor Britt naar rechtsback ging, wat al minder onwennig was. Tegen het eind van de eerste helft kreeg Ruth de opdracht om onze nummer 6 (Noor) op te zoeken, wat voor Britt betekende dat ze weer op haar vertrouwde positie kwam te spelen. Onze verdediging pakte deze mutaties als geheel prima op en maakten onderling elke keer nieuwe afspraken, waardoor het achterin de hele wedstrijd goed stond. Het hele team speelde trouwens een heel goede wedstrijd.

Het was heerlijk weer en aangezien de scheidsrechter een eigen grensrechter had meegenomen had Tom een vrije middag en kon vanaf de tribune heerlijk genieten van wat hij allemaal zag. En genoten had hij vertelde hij na de wedstrijd.

In de eerste minuut stuurde Noor Lunez alleen op de keeper af, maar deze kon redding brengen en de uitverdedigde bal kwam weer bij Noor die in één keer uithaalde en vanaf 25 meter de 1-0 maakte. Zo, dat was al gelijk aanleiding om mijn eerste notitie op mijn telefoon te maken. 3 Minuten later ging het achterin fout bij ons, het zou de enige keer zijn deze middag, maar het was wel gelijk 1-1 na een snelle uitval. Ons antwoord hierop was nog sneller, want een minuut later stuurde Noor een splijtende pass naar Ana die de kans beheerst afmaakte (2-1). En ik maar notities maken. Helaas kom ik er nu (zondag) achter dat de tijdstippen die gister nog bij de notities stonden nu vervangen zijn door de datum, zodat ik de minuten niet meer kan zien. Euuh Emeli …..???

Joyce maakte  de 3-1 nadat ze na een afgeslagen aanval van ons de bal na het uitverdedigen veroverde en van 25 meter de bal met een prachtige lob in het lege doel schoot. Aniek maakte de 4-1. Na een prachtig ééntweetje met Lunez, dwars door het midden maakte ze “met links” zoals ze zelf vol trots zei onze vierde. Met deze stand hadden we de kleedkamer in gekund, maar die was te ver lopen zodat we de rust maar doorbrachten op het terras bij de kantine.

Na rust eenzelfde beeld. We gaven weinig weg en voetbalden zelf vrolijk door. Liana maakte de 5-1 nadat ze een corner van Ana prima binnenschoot. Hiermee was de wedstrijd beslist. In het laatste kwartier gaven we nog even gas. Aniek maakte de 6-1 nadat een pegel van afstand van Emeli (zoals in mijn notities vermeld staat) via de onderkant lat (de beelden laten zien dat hij er nog niet inzat, mooi he al die technische onwikkelingen) weer het veld in ging, waarna Aniek hem in het lege doel kon schieten. Hierna gooiden we het achterin wat om en maakte PH na een misverstand de 6-2. Daarna kreeg PH nog een kans, maar kon Esmé  met een prima redding de 6-3 voorkomen.

Noor maakte de 7-2 na een mooie pass van Ana en het slotakkoord was voor Ana zelf na een aanval dwars door het midden. 8-2 thuis na een 7-1 nederlaag uit. Europees gezien waren we uitgeschakeld, maar we hebben in ieder geval iets rechtgezet.