8-4 (4-3) doelpuntenfestijn aan de Torenlaan

ENC '09 VR1

Vrouwen, VR1, 4e klasse 2

12 mei 2018 14:00

Ewout de Boer

De voorlaatste thuiswedstrijd. ENC komt op bezoek. Een maand geleden wonnen we met 2-7 bij hun en met de laatste wedstrijden tegen de koploper en de nummer 2 voor de boeg moest het vandaag maar gaan gebeuren. En het gebeurde ook. De doelpunten vlogen de supporters om de oren.

We vlogen uit de startblokken en binnen een minuut was het al raak en toen hadden we zelfs al een kans gemist. Noor maakte na en voorzet van Ana de 1-0. Ik had amper de tijd dit te appen voor de thuisblijvers of het was alweer 1-1. Twee minuten bezig 2 doelpunten, dat belooft wat. 7 Minuten later maakt Noor de 2-1 uit een assist van Myrke en nu duurt het  6 minuten voordat ENC een, prachtige gelijkmaker maakt. Noor brengt ons met een pegel van afstand die op de lat eindig bijna op 3-2, wat Liana direct daarna wel doet en ja hoor, 3 minuten later staan we weer gelijk na wederom een prachtig doelpunt. Hierna volgt een drinkpauze vanwege het warme weer en kunnen we de zaak even wat reorganiseren.

Sanne en Michele zijn er niet bij vanmiddag. De laatste omdat ze moet leren voor de examens, maar ik hoop dat ze haar telefoon op “stil” had staan. Anders zal er als gevolg van de piepjes in de app groep van leren niet veel terecht zijn gekomen.

Na de drinkpauze komt ENC bijna op voorsprong maar “eerste helft keeper” Joyce kan dit met een paar goede reddingen voorkomen. Aan de andere kant schiet Ana ons uit een onmogelijke hoek, zo leek het vanuit mijn positie althans (en met mijn voetbalkwaliteiten, was het sowieso onmogelijk geweest) weer op voorsprong en gaan we met een voorsprong de kleedkamer in.

Na rust stuurt Jody Britt diep en zij maakt beheerst de 5-3. Dit zou toch eindelijk de beslissende marge moeten zijn en dat is het ook. ENC komt nog wel weer op 5-4 na een prachtig eigen doelpunt van ons. Meiden koppen niet zo vaak, maar deze zat er wel heel mooi in. Ana maakt later de 6-4 na een snelle ingooi van Myrke , Noor de 7-4 na een steekbal van Anouk en het slotakkoord is voor Ana met de 8-4. Joyce maakt er ook nog bijna 1, maar raakt de lat. Ondertussen verricht “tweede helft keeper” Aniek nog een paar goede reddingen zodat ENC niet verder komt dan 4 doelpunten. Het blijft een beetje schipperen met het keepen, maar volgende week is Annemiek er gelukkig weer bij.

We staan inmiddels op 72 gescoorde doelpunten in deze competitie, nog 28 om de 100 vol te krijgen. Dat zal lastig worden in de laatste twee wedstrijden. Maar met de beker erbij staan we op 95, dat is nog een uitdaging toch?